Compania va susține pentru încă doi ani Echipa Națională de Robotică a României AutoVortex, care va participa luna aceasta la Campionatele Internaționale de robotică din Libia și Coreea de Sud

Compania de tehnologie și consultanță Softelligence, alături de divizia sa de Engineering din Craiova, anunță continuarea parteneriatului cu Echipa Națională de Robotică a României pentru încă doi ani, în cadrul programului său de responsabilitate socială numit CSR Generation Tomorrow.

Sprijinul Softelligence va fi atât financiar, cât și uman, fiind puse la dispoziția membrilor Echipei Naționale de Robotică a României cunoștințe tehnologice avansate și consultanță pentru realizarea diferitelor proiecte, dar și pentru prezentarea lor peste hotare. Softelligence va fi astfel, principalul sponsor din industria software pentru talentata echipă ce a adus recent în țară, de la Campionatul Internațional de Robotică de la Saint Petersburg, un binemeritat trofeu de argint.

Softelligence a sprijinit și în 2021 Echipa Națională de Robotică a României pentru participarea acesteia la Expoziția internațională de tehnologie și inovație Dubai 2020. Seria de evenimente reunite sub titulatura Expo Dubai 2020 a debutat la finalul anului trecut și se va încheia în luna martie a acestui an.

„Este un fapt binecunoscut că industria software din România are nevoie tot mai mult de resurse umane talentate, bine pregătite și agile, care să se poată adapta rapid la cele mai noi tehnologii apărute pe piață. Pentru a accesa peste ani aceste talente trebuie să le modelăm acum. Inovația și creativitatea trebuie susținute cu orice preț. De aceea am creat acest program – Generation Tomorrow -, de aceea investim în talentele de acum care să inspire generațiile de mâine”, a declarat Adrian Blidăruș, CEO al Softelligence.

„Echipa de Engineering din cadrul Softelligence este încântată să îmbrățișeze acest proiect și să contribuie activ la programul de susținere a tinerelor talente, viitori angajați în domeniile tehnice care se află acum în plină dezvoltare”, a declarat Sorin Găvănescu, Managing Partner al Softelligence Engineering.

Ionuț Panea, coordonator AutoVortex, a declarat: “Campionatul Internațional de Robotică din St. Petersburg a fost ocazia inedită de a testa noul model de robot din acest sezon. Apreciem ospitalitatea gazdelor din Rusia și fair-play-ul care a caracterizat acest concurs.

Ne pregătim pentru Campionatul Internațional de Robotică din Libia și Coreea de Sud, ambele urmând a se desfășura în luna februarie.

Colaborarea cu Softelligence ne deschide noi oportunități de a ne apropia mai bine de mediul economic sș susținerea proiectului nostru educativ ne încurajează să inovăm în continuare și să creștem noua generație de lideri în domeniul programării și al roboticii românești de elită.

Susținerea Echipei Naționale de Robotică a României marchează cel de-al treilea proiect al programului de CSR „Generation Tomorrow” și pune accent pe educație practică și inovație. În primele etape ale acestui program, anunțat la începutul anului 2021, Softelligence s-a implicat în „Bursele SOS Planet” (proiect derulat de SOS Satele Copiilor Romania), dar și în proiectele Asociației “Dăruiește viață”, ale Asociației Lindenfeld “Ajungem Mari”, ale Asociației T.I.B.E.R.I.U.S și Hope and Homes for Children.

Echipa Națională de Robotică a României – AutoVortex este un proiect al Asociației Române de Studii Economice. AutoVortex a luat naștere într-un garaj în orașul Voluntari în 2012. Din 2014 până în prezent, echipa a participat la competiții internaționale unde a câștigat numeroase premii, printre care: “First Tech Challenge”, Festivalul de Robotică de la Tarragona, Robofest Rusia, „First Technical Challenge (FTC) CEESA”.

Echipa de Robotică AutoVortex aplică o viziune de educație non-formală la un alt nivel, folosind o abordare hands-on pentru aprofundarea cunoștințelor tehnologice. Studenții și elevii sunt implicați în activități practice împreună cu mentori care au o vastă experiență atât de lucru, cât și în cercetare tehnologică.