Românii sunt tot mai interesați să cumpere produse electronice și electrocasnice de pe site-urile de anunțuri, potrivit ultimul raport efectuat de Mercador.ro în baza sa de clienți.

Produsele cele mai căutate sunt telefoanele mobile, anunțurile din această subcategorie înregistrând peste 9 milioane de vizualizări, PC-urile (laptopuri și desktopuri), cu peste 6 milioane de vizualizări și produsele TV-audio-video, cu peste 5 milioane de vizualizări în luna septembrie. Numărul de vizualizări se raportează la interacțiunile cumpărătorilor cu anunțurile din aceste subcategorii.

Secțiunea de Electronice și Electrocasnice de pe Mercador.ro înregistrarează în prezent peste 200.000 de anunțuri active, fiind una dintre cele mai vizitate categorii de pe platforma Mercador.ro.

“Am constatat în ultimele luni și un interes tot mai crescut din partea utilizatorilor de a-și suplimenta veniturile prin vânzarea obiectelor care nu le mai sunt necesare. Astfel, doar în ultima lună, pe Mercador.ro au apărut peste 120.000 de anunțuri noi de vânzare a obiectelor electronice”, explică Cristina Gheorghițoiu, Business Manager în cadrul Mercador.ro.

Jumătate din anunțurile noi din această categorie sunt postate în subcategoria Telefoane. Urmează în listă laptopurile și calculatoarele personale (inclusiv componente), cu aproximativ 30.000 de anunțuri noi în fiecare lună și televizoarele și sistemele audio cu aproximativ 10.000 de anunțuri noi lunar.

Românii vând pe Mercador.ro și aparate electrocasnice, foto-video sau console de jocuri și jocuri video, pentru fiecare categorie apărând peste 5.000 de noi anunțuri lunar.

Cele mai scumpe obiecte puse la vânzare pe Mercador.ro în ultimele luni sunt o cameră video profesională în valoare de peste 35.000 lei, o imprimantă de peste 33.000 de lei și un sistem audio profesional de aproape 58.000 de lei.

Printre cele mai neobișnuite obiecte de la categoria Electronice și Electrocasnice se numără un scaun stomatologic, un solar pentru bronzat, un generator de curent pe bază de apă, dar și un televizor alb-negru pe lămpi.

Mercador.ro este site-ul românesc cu cele mai multe anunțuri gratuite generaliste, ajungând la peste 1.000.000 de anunțuri active.

Lansat în 2010, Mercador.ro face parte din cadrul Allegro Group România, alături de Autovit.ro, Fashiondays.ro și Compari.ro. Pentru mai multe informații despre serviciile oferite, puteți consulta website-ul: www.mercador.ro.