Pe 5 si 6 aprilie, compania Ubisoft organizeaza un maraton de creatie pentru toti cei pasionati de Game Development. Evenimentul se va desfasura la TechHub Bucuresti,  un spatiu consacrat evenimentelor de IT inovative.

Competitia va dura 27 de ore, timp in care 15 echipe vor concura pentru crearea celui mai bun joc. Criteriile care vor fi luate in considerare sunt: respectarea temei, creativitate, originalitate, functionalitate, sunet, atmosfera creata.

Echipa castigatoare va intra in posesia unui premiu in valoare de 2 000 de EURO.

Pentru a participa la concursul Ubisoft este necesara completarea unui formular de aplicare. Formularul poate fi accesat in sectiunea special creata pe www.hipo.ro/gamejam. Cei interesati se pot inscrie fie in echipa, fie individual – urmand a fi alocati in ziua evenimentului, in functie de abilitatile tehnice, in echipe de cate 2-3 membri.  Cele mai bune aplicatii primite vor intra intr-o a doua etapa din procesul de selectie si anume sustinerea online a unui test de logica. In final, cele mai bune 15 echipe, vor participa la eveniment. Termenul limita pana la care cei interesati se pot inscrie este 31 martie.

Competitia Ubisoft Bucharest Game Jam este adresata in primul rand celor pasionati de game development. In ceea ce priveste abilitatile tehnice ale celor care doresc sa participe, acestia trebuie sa aiba cunostinte in limbajele de programare C++ sau C#. In cadrul competitiei, ariile pe care se pot inscrie sunt: programare, design de joc, level design sau sunet si arta 2D sau 3D.

“Ca dezvoltatori de jocuri, nimic nu ne bucura si nu ne motiveaza mai tare ca febra creatiei, pasiunea si talentul necesare pentru a transforma o idee intr-o forma de care sa se bucure si altii. Acest maraton reprezinta esenta muncii noastre concentrata in 27 de ore. Este un eveniment organizat de dezvoltatorii de jocuri pentru cei pasionati de dezvoltarea jocurilor. Este o ocazie sa ne cunoastem sau sa ne revedem, sa lucram impreuna si sa ne bucuram de jocurile create” a declarat Cosmin Raianu, Production Manager Ubisoft Bucuresti.