Peste 40 elevi de liceu pasionati de informatica si de jocuri video si-au confruntat proiectele de jocuri in competitia IT&Creativity: Gamecelerator, organizata in cadrul unui proiect educational implementat de JA Romania cu sustinerea Ubisoft.

Viitorii dezvoltatori de jocuri video s-au confruntat in competitia IT&Creativity: Gamecelerator

Liceenii au format echipe si au lucrat timp de doua luni pentru a programa si a realiza design-ul jocurilor video inscrise in concurs. Ei au fost mentorati de consultanti voluntari Ubisoft de la care au invatat cum sa creasca atractivitatea proiectelor lor si de ce elemente trebuie sa tina cont un dezvoltator de jocuri video.

Echipa castigatoare, formata din Mihnea Ion, Laurentiu Andrei Olteanu si Mihai Alexandru Ionescu de la Colegiul National Cantemir Voda din Bucuresti, a conceput si realizat Crusader’s Redemption, un joc 2D ce urmareste aventurile unui personaj eroic.

”Proiectul IT&Creativity a reprezentat pentru noi o usa deschisa intr-un domeniu in care ne dorim sa profesam in viitor. Acest concurs ne-a invatat ca munca in echipa combinata cu dorinta de a invata conduce la rezultate uimitoare”, au spus membrii echipei de pe locul I.  Juriul format din specialisti din cadrul Ubisoft a notat originalitatea ideilor, mecanica jocurilor, evolutia acestora de la idee la produs si prezentarile sustinute de echipe in fata publicului.

„Am ramas profund impresionati de nivelul de cunostinte pe care l-au demonstrat echipele inscrise in concurs. Am vazut multi tineri care vor surprinde foarte placut industria jocurilor video din Romania in 2 -3 ani”, a spus Cristian Tanase, External Communication Manager la Ubisoft Romania.

IT&Creativity: Gamecelerator este un proiect educational dedicat liceenilor pasionati de informatica si game development, ce are rolul de a pregati elevii pentru o viitoare cariera in domeniul IT, inca din timpul liceului, prin dezvoltarea competentelor tehnice si a celor antreprenoriale, in contexte learning by doing.

In cadrul proiectului, 20 de echipe formate din peste 80 de liceeni si-au inscris ideile in competitie. Cele mai bune 10 echipe au fost selectate, iar membrii acestora au participat la un workshop de game design si antreprenoriat. Tinerii au avut oportunitatea sa fie mentorati de specialisti Ubisoft si au aflat ce oportunitati de cariera ofera industria jocurilor video si cum isi pot transforma pasiunea pentru jocuri intr-un business.