Pregătirea și gestionarea culturilor și a lucrărilor agricole sunt foarte importante şi au un impact semnificativ în obținerea recoltei și implicit a profitului. Susținerea acestui proces cu o soluție informatică aduce o mulțime de avantaje, prin corelarea costurilor cu veniturile realizate, inclusiv veniturile din subvenții.

Soluția informatică “Managementul Fermelor Agricole”, realizată de specialiștii din SIVECO Romania, se bazează pe înţelegerea şi cunoaşterea problemelor cu care se confruntă fermierii și permite gestionarea tuturor activităților care se desfășoară într-o fermă de mici/mari dimensiuni.

“În cele mai multe ferme, situațiile se țin pe hârtie sau într-un Excel, informațiile sunt necentralizate și necorelate. De regulă, inginerul-șef are o mulțime de atribuții și nu poate acoperi toate procesele care trebuie urmărite într-o fermă. De dezvoltarea fermei nici nu mai poate fi vorba, oricât de bine pregătit ar fi personalul. De aceea, ajutorul informatic este mai mult decât necesar. Pentru că avem o experiență valoroasă în proiectarea soluțiilor informatice pentru agricultori și pentru că știm care sunt nevoile proprietarilor de ferme, am realizat soluția informatică de Management al Fermelor Agricole și suntem convinși că va aduce plus-valoare tuturor celor care o vor utiliza. Este important de știut că fermierii pot accesa fonduri europene pentru achiziția de sisteme informatice”, a declarat Gabriel Lospa, directorul Departamentului eAgriculture din SIVECO România.