Maguay, cel mai important producator autohton de echipamente IT, confirma informatiile aparute in mass media, in legatura cu decizia Curtii de Apel Suceava de anulare a rechizitoriului intocmit de DNA Iasi, precum si a tuturor actelor de urmarire penala in procesul ce vizeaza implementarea „Platformei de e-learning” la Universitatea de Medicina si Farmacie “GR.T. POPA” Iasi.

Decizia luata de Curtea de Apel Suceava in data de 8 mai 2013 confirma faptul ca procesul in care a fost implicata compania Maguay a reprezentat o insumare de abuzuri. Decizia a fost luata pe baza cererilor avocatilor companiei, Angelica Enache si Mihai Bogasiu, care au solicitat instantei sa constate neregulile referitoare la incalcarea normelor de procedura penala de catre procurorii din cadrulDNA – Structura Teritoriala Iasi, cu consecinta anularii actelor de procedura intocmite cu incalcarea prevederilor legale in materie penala. Dintre aceste nereguli ce vizeaza nerespectarea drepturilor procesuale si procedurale ale companiei noastre, sustinute de avocati sub forma exceptiilor, mentionam:

    Actul de sesizare a instantei si actele de urmarire penala au fost efectuate de un organ necompetent material si dupa calitatea persoanei;Incalcarea dreptului la un proces echitabil in dimensiunea dreptului la aparare;In cauza a fost incalcat dreptul persoanelor de a fi informate, in termenul cel mai scurt, despre natura si cauza acuzatiilor;Actele de urmarire penala constand in interceptarea si redarea convorbirilor telefonice, precum si documentele obtinute ca urmare a perchezitiilor domiciliare si informatice sunt lovite de nulitate absoluta, toate autorizatiile fiind emise de acelasi judecator (prin incalcarea principiului repartizarii aleatorii a cauzelor), acest magistrat fiind in acelasi interval de timp, la randul sau, pus sub invinuire de catre acelasi procuror de caz pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie, caz de incompatibilitate evident;Incalcarea dispozitiilor art. 76 Cpp, referitoare la obligarea organului de urmarire penala de a chema spre a fi ascultata in cadrul urmaririi penale persoana care a suferit o vatamare prin infractiune, precum si persoana civilmente responsabila;Rechizitoriul nr. 114/P/2010 din 20.12.2011 a fost intocmit cu incalcarea dispozitiilor art. 263 Cpp, care stabilesc in sarcina organului de urmarire penala obligativitatea de a face mentiuni in actul de sesizare a instantei referitoare la descrierea faptelor, precum si mentionarea mijloacelor materiale de proba pentru fiecare dintre infractiunile cu care instanta a fost sesizata, dispozitii legale care au fost incalcate in prezenta cauza.”

“Platforma de e-learning implementata de Maguay la UMF Iasi a fost si este perfect functionala, a indeplinit inca de la lansare toate cerintele Beneficiarului si este cu siguranta cea  mai performanta si laborioasa platforma de e-learning dezvoltata pe tehnologie Microsoft, din Romania. In momentul de fata, platforma de e-learning are 16000 de utilizatori (studenti si profesori),  contine peste 40000 de materiale de curs incarcate si este un instrument vital functionarii universitatii. In pofida acestei situatii neplacute si nedrepte in care a fost implicata compania, partenerii nostri, furnizori si clienti, au afisat in continuare incredere in Maguay.  Astfel, volumul afaceri a pastrat trendul crescator, am ramas cei mai importanti producatori autohtoni de sisteme de calcul IT (servere, notebook –uri si PC –uri) si ne-am largit portofoliul de solutii informatice complexe. Conform IDC, Maguay s-a clasat in primii 5 vendori de servere si primii 10 vendori de laptop-uri in 2012, cu o crestere semnificativa a vanzarilor comparativ cu 2011.”, a declarat Corvin Pughin , Director Comercial Maguay Impex SRL .

„In acelasi timp am continuat sa fim implicati in dezvoltarea de solutii performante de e-learning pentru mediul public sau privat – acest domeniu reprezentand una dintre preocuparile constante ale Maguay din ultimii ani. Astfel, am finalizat in 2012 si platforma de e-Learning la Universitatea Ovidius, din Constanta – www.simulatordeafaceri.ro. In prezent, avem in derulare mai multe proiecte la importante institutii publice si private, dezvoltate pe tehnologii diverse: Microsoft, SAP, etc.”, a completat Corvin Pughin, Director Comercial Maguay Impex SRL.

Rolul local si regional ocupat de compania noastra in educarea pietei de IT a fost recunoscut de principalul nostru partener, Intel, care a acordat companiei Maguay un premiu de excelenta pentru rezultatele obtinute in domeniul serverelor, premiu decernat in cadrul celui mai important eveniment IT european, CeBIT 2012, la Hanovra. De asemenea, Maguay a primit, incepand cu 2013, loc in Consiliul Consultantilor Intel. Acest consiliu (Intel BoA) este format din reprezentantii a numai 16 companii selectate de catre Intel din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) si este instrumentul prin care Intel  valideaza directiile de dezvoltare a tehnologiilor viitoare, la nivel mondial.