Maguay a organizat No Time for Downtime, ediţia a XII-a

Maguay a organizat cea de-a XII-a ediție a evenimentului No Time For Downtime , unul dintre cele mai reprezentative evenimente pentru piața de IT din România.
Maguay a organizat pe 2 octombrie la JW Marriott Grand Hotel a XII-a ediție a No Time for Downtime, un eveniment în care au fost prezentate cele mai noi soluții informatice pentru infrastructura organizațiilor, servere și soluții de stocare enterprise, aplicații informatice, soluții de securitate, back-up și virtualizare.

Participanții la eveniment – peste 200 de specialiștii IT și reprezentanți din managementul companiilor din România – au discutat direct cu lideri și generatori de tehnologie la nivel global, precum: Intel Corporation, Oracle Corporation, SAP, Symantec Corporation, Fortinet, Nexenta, VMware, Kingston, ASUS.

No Time for Downtime 12 a fost structurat în două secțiuni: prezentări susținute de către partenerii evenimentului, unde au fost  descrise tehnologii si soluții inovative și un showcase, în cadrul căruia specialiștii Maguay și ai partenerilor au prezentat produse în premieră și au realizat demonstrații privind perfomanțele pe care le pot atinge soluțiile expuse.

No Time for Downtime este evenimentul la care Maguay a prezentat întotdeauna tehnologii de ultimă oră. Dintre produsele și soluțiile expuse in showcase menționăm:

– Gama de servere Maguay eXpertServer  echipate cu noua generație de procesoare Intel® Xeon® E5-2600 v3;

– Platforme de storage unificat eXpertStor și PowerStor, cu funcționalități enterprise și hardware standardizat, bazate pe software NexentaStor și servere Maguay eXpertServer;

– Platforma in-memory computing SAP HANA;

– Oracle Exadata Database –platforma Oracle pentru stocarea datelor şi pentru procesarea tranzacţiilor online (OLTP), stocarea datelor (DW) şi consolidarea fluxurilor de lucru complexe;

– Soluțiile complete Fortinet pentru protecție și securizare a infrastructurii IT din companii;iTrack – soluția avansată de management și monitorizare GPS a flotei auto, produsă de Maguay;

– Soluțiile de e-learning Maguay pentru mediul academic și corporate, precum și sistemul de testare profesională Maguay QuizMaster.

– Maguay GamePower X99, cel mai puternic desktop de gaming Maguay bazat pe platformă Haswell-E(xtreme) – procesor desktop cu 8 nuclee, Intel Core i7 Extreme Edition 5960X, 32GB de memorie RAM ultrarapidă, DDR4, placă video ASUS GeForce GTX 780;

– Gama Maguay de sistemele portabile și desktop pentru office, statii grafice și gaming.

Ne bucurăm că am avut alaturi de noi la ediția din acest an nume de referință din domeniul IT, generatori de tehnologie, care au prezentat soluțiile și tehnologiile următorilor ani. Pornind de la nevoile reale ale utilizatorilor, educând și inovând piața locală, am oferit în cei 22 de ani de activitate soluții performante hardware și software la un excelent raport preț/performanță, integrând întotdeauna cele mai noi tehnologii disponibile. Urmând acest model, am reușit să ne atingem obiectivele.” a declarat Corvin Pughin, Director Comercial Maguay

Eduard Pughin, Director Operațiuni Maguay a prezentat produsele noi din portofoliul Maguay și proiectele implementate de companie în 2014.

Reprezentantul Intel Corporation, Wojciech Bosek, Field Application Engineer, CEE Server Product Specialist, a adus în discuție sporul de performață adus de noua generație de procesoare Intel® Xeon® E5-2600 v3.

“Maguay a adus în premieră în România, de  nenumărate ori, cele mai noi tehnologii Intel, iar în cadrul celei de-a XII-a ediții No Time for Downtime, am avut încă odată ocazia să facem asta împreună: am prezentat noua platformă Grantley și noile procesoare Intel® Xeon® E5-2600 v3, care vor motoriza noua generație de servere Maguay. ”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel

Bogdan Rusu, Business Solutions Architect, SAP Romania, a prezentat Platforma in-memory computing SAP HANA și principalele beneficii ale acesteia. Tehnologia in-memory asigură procesarea unor cantităţi masive de date într-un timp foarte scurt – de 10.000 de ori mai repede comparativ cu bazele de date tradiţionale, ceea ce înseamnă că organizaţiile de orice tip pot gestiona toate procesele operaţionale critice în timp real.

“Simplificarea infrastructurilor IT complexe și a managementului datelor reprezintă în momentul de față o prioritate pentru companii având în vedere că trăim într-o eră dominată de mobilitate, social media și Big Data. Astfel specialiștii IT prezenți în cadrul evenimentului, organizat de partenerul nostru Maguay, au avut posibilitatea să afle care sunt beneficiile SAP HANA, tehnologia care ajută companiile să unească bazele de date, procesarea și aplicațiile într-o singură platformă oferind acestora o infrastructură IT simplificată, o viteză mult mai mare de reacție și posibilitatea de a genera noi procese de business innovative.”, a declarat Valentin Tomșa, Director General, SAP Romania.

Johan van den Boogaart, Partner Account Manager CEE Nexenta Systems, a prezentat soluții enterprise inovative de stocare de tip „open-source/ software-defined storage” în condițiile preconizate de creștere exponențială a necesarului de stocare și a reducerii bugetelor IT.

Prezentările Oracle, au atins 2 subiecte distincte. Cristian Termure, Principal Hardware Sales consultant, Oracle România și Ciprian Pustianu, Technology Senior Sales Consultant, Oracle Romania au vorbit despre sistemele de stocare Oracle ZFS Storage ZS3 și Oracle Database12c optimizată pentru storage Oracle. Ciprian Antoniu, Technology Principal Sales Consulting, Oracle Romania, a vorbit despre Oracle Endeca Information Discovery.

Khaled Hassan Consultant Systems Engineer Fortinet, a prezentat soluțiile de securitate FortiMail și FortiADC.

Prezentarea susținută de Marius Țurlea, Technology Solutions Manager, Symantec România a pus accentul pe siguranța datelor oferită prin utilizarea soluției de back-up Symantec Backup Exec 2014.

“Suntem onorați să participăm pentru al optulea an consecutiv la evenimentul No Time for Downtime, un eveniment de referință pentru comunitatea specialiștilor IT din Romania. Maguay este un partener strategic pentru Symantec, iar interesul manifestat de clienții participanți la eveniment pentru soluțiile prezentate ne dă încredere în potențialul important de creștere, în continuare, a numărului și complexității proiectelor comune.” a declarat Vasile Aniculăesei, Country Manager Symantec România.

Cristian Radu, Territory System Engineer VMWare, a vorit despre arhitectura Software-Defined Data Center și principalele beneficii ale acesteia.

În prezentarea finală, Petre Iordanescu, Project Manager and Software Development Manager Maguay a prezentat soluțiile de e-Learning oferite de Maguay atât pentru mediul academic cât si corporate.