Luxoft Holding, unul dintre furnizorii de top de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către o bază de clienţi globali, anunţă clasarea companiei pe poziţia 18 în topul internaţional al firmelor de outsourcing, în clasamentul Global Outsourcing 100 pentru anul 2014 realizat de International Association of Outsourcing Professional’s (IAOP®). Luxoft a evoluat constant începând cu anul 2012, înregistrând un avans substanţial în acest an şi clasându-se în topul primilor 20 cei mai importanţi jucători de outsourcing din întreaga lume, comparativ cu poziţia 41 ocupată în clasamentul din anul 2013.

Global Outsourcing 100 identifica cele mai bune companii de outsourcing din lume. Topul este realizat de IAOP pe baza analizării aplicaţiilor primite de la jucători de către un juriu independent. Cele mai bune punctaje obţinute de Luxoft au fost înregistrate la capitolele: referinţe din partea clienţilor, aprecierea companiei şi managementul angajaţilor.

Luxoft s-a calificat, de asemenea, în categoria „Best 20 Leaders” IAOP al celor mai bune companii care asigură integrare verticală pentru segmentele de servicii financiare, tehnologie, servicii specifice sectorului industrial, telecomunicaţii, servicii pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiilor şi servicii destinate cercetării şi dezvoltării.

Tot la categoria „Best 20 Leaders”, Luxoft a primit şi recunoaşterea pentru cea mai bună prezenţă geografică în SUA, Marea Britanie şi Europa de Vest şi s-a clasat în „Best 5 Leaders” în managementul angajaţilor pentru regiunea Europei Centrale şi de Est.

Într-o perioadă în care nevoia de externalizare este în creştere, clasamentele Global Outsourcing 100 şi World’s Best Outsourcing Advisors au devenit instrumente de referinţă, pentru companiile care sunt în căutare de furnizori de servicii”, spune Debi Hamill, CEO al IAOP. „Companiile incluse în aceste clasamente au făcut demonstraţia expertizei pe care o au trecând printr-un proces extrem de riguros de jurizare independent şi reprezintă topul global din industrie”.

În doar un an, am urcat peste 20 de poziţii în acest clasament iar acum ne numărăm printre cei mai buni 20 de furnizori din lume. Suntem încrezători că propunerea noastră de valoare este în acord cu piaţa de azi”, spune Dmitry Loschinin, CEO şi Preşedinte Luxoft. „Expertiza noastră în industrie, soluţiile pe care le propunem şi capacitatea noastră de livrare la nivel mondial reprezintă o contestare a unui status quo al modelor tradiţionale de outsourcing din IT şi considerăm că recunoaşterea pe care am primit-o acum este un fel de validare al acestei tendinţe”.