În perioada 26 – 27 iunie, se desfășoară ediția cu numărul 13 a evenimentului “Lumea Geospațială”, eveniment organizat de Intergraph România.  “Lumea geospațială” s-a impus ca cel mai important eveniment dedicat comunității GIS din România. Cu acest prilej, Aurel Băloi – noul director general al Intergraph Computer Services – ne-a prezentat câteva dintre elementele noii strategii a companiei.

L-am întrebat în primul rând pe Aurel Băloi care este cheia succesului acestui eveniment, eveniment care s-a dovedit destul de longeviv pentru o piață IT extrem de dinamică și care a fost afectată de criză. “Consider că este important că la <<Lumea Geospațială>> am reușit să construim o comunitate de oameni tehnici și factori de decizie din administrația publică, companii de utilități, infrastructuri critice și ordine și siguranță publică. La acest eveniment nu ne axăm pe ce am  lansat nou la Intergraph, ci pe noile proiecte implementate în cadrul comunității. Ideea de comunitate și crearea la <<Lumea geospațială>> a unui cadru de colaborare și împărtășire a experiențelor , consider că au fost cheia succesului acestui eveniment.”

“A doua zi a evenimentului a inclus workshopuri pentru administrația publică, ordine și siguranță publică, precum și pe zona tehnologii geospațiale în general. Noutatea pe care o aducem în acest an este că am introdus un workshop dedicat cercetării și educației. Dorim să subliniem că această colaborare cu mediul Universitar este prioritară pentru noi, iar prin acest workshop am dorit să comunicăm cu comunitatea academică și să vedem cum putem colabora pe viitor. În plus, am prezentat programul Intergraph University și avantajele aduse de acesta pentru mediul academic.” a declarat Aurel Băloi.

Evenimentul a inclus o zonă  de standuri, în care erau realizate demonstrații live pentru soluțiile din portofoliu. De asemenea,  aici au fost disponibile standurile partenerilor cu soluții complementare (hardware, orto-foto, instrumente de măsurare și colectare a datelor).