Konica Minolta a primit premiul Good Design 2015 oferit de Japan Institute of Design Promotion (JDP) pentru noua gamă de echipamente multifuncționale A3 alb-negru bizhub 367/287/227 și pentru aplicația de mobil bizhub Remote Access. Astfel, noua gamă a primit cea mai înaltă recunoaștere atât pe zona hardware, cât și software, ambele fiind remarcate pentru design-ul foarte echilibrat.

Gama bizhub 367/287/227 s-a remarcat la nivel de design prin placa albă simbolică de pe partea frontală a echipamentelor, unde sunt concentrate punctele de acces ale utilizatorului, pentru că este proiectată într-un contrast puternic cu restul carcasei, care este de culoare neagră. Astfel, utilizatorul recunoaște intuitiv că aceasta este componenta de operare și control. Designul său inteligent oferă utilizare îmbunătățită, productivitate mai mare, precum și o orientare mai bună. Butoanele text și multi-touch de pe panoul touchscreen au dimensiunile perfecte pentru a fi vizibile și ușor de operat, sunt simplu de înțeles și fac astfel ca diversele funcții să fie ușor de utilizat. Mai mult, multifuncționale ating cel mai bun raport de consum de energie – 0,5 W în modul de repaus, iar utilizatorii au posibilitatea să urmărească nivelul ecologic și consumul de energie, care sunt afișate pe panou.

bizhub Remote Access permite utilizarea echipamentelor bizhub de pe telefoane inteligente și tablete cu sisteme de operare Android și iOS. Având la bază abordarea BYOD (Bring Your Own Device), aplicația afișază pe dispozitivul mobil panoul de comandă al multifuncționalului și permite operarea de la distanță, de aproape oriunde din birou. Astfel, anagajații câștigă flexibilitate și, în plus, echipamentele multifuncționale sunt accesibile și utilizatorilor care au probleme de mobilitate. Cu un telefon mobil inteligent sau o tabletă, aceștia pot accesa funcțiile echipamentelor multifuncționale cu mai multă ușurință.

În concluzie, bizhub Remote Access a fost apreciat pentru designul care permite o mai bună accesare și operare de la distanță a echipamentelor de pe dispozitive mobile. Mai mult, elementele suplimentare de design precum culorile dispozitivului, tăvile de hârtie foarte ușor de folosit și operarea multi-touch sunt gândite pentru a simplifica munca de birou a oricărui angajat. Astfel, noua gamă este premiată pentru design-ul echilibrat atât în zona hardware, cât și software.