Ixia a anunțat că soluția sa de testare IxLoad poate fi acum folosită ca un sistem virtualizat cu ajutorul căruia operatorii pot să crească rata de succes a implementărilor strategice ale funcțiilor de virtualizare a rețelelor (NFV). Ixia le permite operatorilor mobili să determine ce și cum trebuie virtualizat, dar și cum să-și măsoare succesul corelând funcțiile din cloud cu performanța atinsă de dispozitivele existente.

Pe măsură ce gradul de utilizare a  rețelelor mobile, așteptările utilizatorilor și competiția de pe  piață cresc, riscurile la care sunt supuși operatorii au devenit mult prea mari pentru a lăsa implementările NFV la voia întâmplării. IxLoad simulează comportamentul abonaților de telefonie mobilă și al funcțiilor de rețea virtualizate pentru a le permite operatorilor să lanseze mai repede servicii noi și interesante, la un nivel de calitate și performanțe dovedite. Furnizând capabilități de testare tradiționale și virtualizate, IxLoad reproduce în mod realist fluxuri mari de trafic pentru a depista elementele critice legate de performanța, calitatea și elasticitatea rețelelor wireless. Atât în timpul implementării, cât și după, arhitectura Ixia care asigură vizibilitatea rețelei și dispozitivele virtualizate Phantom pentru accesarea datelor din rețea (vTaps) rezolvă problemele legate de performanța și securitatea migrării.

Noutăți

Deși operatorii mobili recunosc că este nevoie de funcțiile de virtualizare a  rețelelor, mulți dintre aceștia nu înțeleg ce presupune, în mod practic, procesul de migrare și cum își pot cuantifica beneficiile sau măsura succesul. Printr-o soluție completă ce integrează funcțiile de virtualizare a rețelelor, Ixia le permite operatorilor mobili să implementeze aceste funcții mai repede în propriile rețele. Astfel, aceștia pot lansa noi servicii, pot spori agilitatea rețelei și a serviciilor, pot simplifica gestionarea rețelei sau optimizarea și îmbunătățirea proceselor de livrare ale serviciilor.

Printre beneficiile soluției se numără și:

  • Optimizarea rețelelor virtuale printr-o metodă de validare a acestora la scară largă. Acestă metodă simulează exact mediile din lumea reală pentru a asigura performanța și rezistența rețelei.
  • Capacitatea de a simula traficul generat de milioane de abonați pentru a evalua calitatea serviciilor și politicile de control.
  • Capacitatea de a oferi criterii de evaluare esențiale pentru calitatea experienței utilizatorului în ceea ce privește serviciile de voce, video, internet sau aplicații de date.

Odată cu această soluție, experții Ixia în testarea funcțiilor de virtualizare au lansat și primul e-book destinat migrării NFV: Distrugerea mitului NFV: Un ghid complet pentru migrări de succes. Lucrarea valorifică experiența bogată a companiei și ajutorul acordat operatorilor mobili în procesul de validare a rețelelor wireless de ultimă generație. E-book-ul conține, în același timp, și strategii și scenarii de test care îi pot ajuta pe operatori să determine dacă obiectivele pe care le au pentru virtualizarea rețelelor mobile sunt ușor de atins și de realizat.

E-book-ul conține și:

  • Sfaturi practice pentru a înlocui arhitecturile de rețea existente și pentru a migra de la o rețea fizică la una virtualizată.
  • Indici pentru măsurarea succesului unei migrări și justificarea investițiilor în virtualizare.
  • Scenarii de test pentru a valida faptul că rețelele virtualizate pot livra performanța, rezistența, securitatea, elasticitatea și calitatea experienței de care au nevoie utilizatorii mobili.

Comentarii din industrie

„Operatorii telecom sunt din ce în ce mai interesați de funcțiile de virtualizare (NFV) pentru a putea construi rețele mai flexibile, mai ușor de configurat și care pot evolua mai repede”, spune Gabriel Brown, Senior Analyst, Heavy Reading. „Cu toate acestea, operatorii au nevoie de instrumente cu care să modeleze și testeze comportamentul funcțiilor de virtualizare a rețelelor pe tot parcursul unei implementări sau folosirii unui serviciu. Disponibilitatea și gradul de dezvoltare al acestor instrumente sunt importante pentru adoptarea la scară largă a NFV.”

„Virtualizarea nu poate avea loc peste noapte și constituie, într-adevăr, o provocare considerabilă pentru operatori. Rețelele mixte, ce combină componente fizice și  virtuale, vor continua să existe și în viitor”, a menționat Joe Zeto, Senior Director Product Marketing, Ixia. „În momentul în care un operator mută funcții vitale ale rețelei, chiar și cu riscul de a periclita satisfacția utilizatorilor, impactul acestei acțiuni, cât și pașii practici care trebuie parcurși trebuie bine înțeleși. Dacă își dorește să aibă succes, un operator trebuie să poată combina capabilitățile de evaluare fizice cu cele virtuale.”