IXIA a lansat, de curând, cea mai noua soluție de testare a vitezelor Ethernet, completând astfel o lungă listă de inovații în domeniu. Noul produs le va permite clienților să lanseze rețele de 50 GbE care să răspundă nevoilor pentru lățimii de bandă mai mari, reducând în același timp costurile și spațiul necesar pentru centrele de date hyper-scale. Soluția Ixia de validare a rețelelor de 50 GbE a fost inițial demonstrată la nivel teoretic în cadrul târgului de tehnologie Interop de anul trecut și consolidează poziția de top a companiei în stabilirea standardelor pentru susținerea unor noi protocoale Ethernet și interfețe de rețea. Soluția are la bază gama de module de load Xcellon-Multis cu viteze de testare de 50GbE, completând, astfel, soluțiile existente ce pot susține viteze de 10, 25, 40 și 100 GbE.

Ixia colaborează în continuare  cu cei mai importanți jucători din industrie pentru a susține implementarea și adoptarea de noi viteze Ethernet. Mai mult decât atât, compania face parte din Consorțiul Erthernet 25G/50G și Alianța pentru Ethernet, contribuind, astfel, la crearea specificațiilor pentru rețelele de 25GbE și 50GbE.

În aprilie 2015, Ixia a lansat pe piață singura soluție din lume dedicată rețelelor de 25GbE, punând astfel bazele dezvoltării a unei soluții de 50GbE folosing platforma Xcellon-Multis QSFP28. Soluția pentru rețelele de 50GbE a fost demonstrată cu succes de către Ixia prin realizarea unei transmisiuni de 50Gbps folosind cabluri de cupru între echipamentul Xcellon-Multis QSFP28 și placa de rețea ConnectX-D Dual-Port.

„Suntem încântați că Ixia a completat atât de rapid platforma Xcellon-Multis prin capabilități de testare ale rețelelor Ethernet de 50GbE, oferind astfel, în prezent, soluții complete de testare pentru implementări de rețele de 10/25 și 40/50/100GbE”, a menționat Kevin Deierling, Vice President Marketing, Mellanox Technologies. „Soluția Xcellon-Multis a accelerat validarea propriului nostru portofoliu de soluții Ethernet, portofoliu ce include switchuri, carduri și cabluri pentru plăcile de rețea din gama Spectrum, ConnectX-4 și LinkX. Acest anunț marchează disponibilitatea unui nou ecosistem ce va oferi un portofoliu complet de produse și echipamente de testare și începutul implementărilor în teren a centrelor de date Ethernet cu viteze de 25, 50 și 100 Gbps.”

Xcellon-Multis este soluția Ixia de ultimă generație dedicată testării rețelelor și a fost creată special pentru nevoile extreme de testare ale companiilor web 2.0., ale furnizorilor de servicii cloud și telecomunicații și ale producătorilor de echipamente de rețea.

„Ixia a dezvoltat și prezentat prima soluție de validare din lume pentru multe tehnologii Ethernet, inclusiv pentru rețele de 100, 40, 25 și acum 50-GbE”, afirmă Sunil Kalidindi, Vice President Product Management, Ixia. „Ixia a fost prima și singura companie care a livrat în 2015 capabilități complete de testare de 25-Gigabit Ethernet la un nivel global. Extinzând soluția Xcellon-Multis QSFP28 pentru a susține și 50GbE, le permitem clienților să acceseze o tehnologie de măsurare și testare care și-a demonstrat eficiența în teren, fără a-și mai face probleme legate de fiabilitate și maximizând, în același timp, investiția deja existentă în soluția Xcellon-Multis.”