Grupul iQuest, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii software, a înregistrat anul trecut afaceri de 22 de milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de 2011. Tot anul trecut, compania a deschis un nou birou în Silicon Valley, Statele Unite, şi s-a alăturat proiectului Cluj IT Cluster. În plus, recent, iQuest şi-a extins echipa de management cu foşti executivi de la Microsoft şi Nestle şi a deschis un nou centru de dezvoltare software la Craiova.

Dacă la începutul anului trecut estimam o creştere moderată a cifrei de afaceri, de 20% faţă de 2011, realitatea arată o creştere de 35% pentru 2012, cu un avans general pe toate segmentele strategice pe care activăm. Peste 90% din cifra de afaceri a fost realizată pe pieţele internaţionale, iar strategia axată pe calitate s-a reflectat într-o rată similară de retenţie a clienţilor”, a declarat Cornelius Brody, CEO-ul şi fondatorul iQuest.

Compania activează în principal pe pieţele din Germania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite, în domenii precum life sciences, telecomunicaţii, servicii financiare, energie, logistică şi media, primele două segmente înregistrând de altfel şi cele mai mari vânzări în 2012. În plus, compania a consemnat o creştere semnificativă şi pe piaţa locală. Pentru susţinerea strategiei de extindere pe pieţele internaţionale, anul trecut, compania a deschis un nou birou în Palo Alto, Statele Unite, şi recent a completat echipa de management cu foşti executivi din cadrul Microsoft şi Nestlé.

În plus faţă de creşterea organică a companiei ne-am asumat şi extinderea pe alte pieţe din Europa de Vest şi Statele Unite. Extinderea echipei executive cu Thomas Wittig şi Thierry Malbranke reprezintă un ingredient important pentru a transforma această strategie în realitate”, a adăugat Cornelius Brody.

Pe plan local, în 2012, iQuest s-a alăturat proiectului Cluj IT Cluster, primul cluster în domeniul IT înfiinţat în România, iar pentru extinderea capacităţilor interne, compania a deschis un nou centru de dezvoltare la Craiova, unde va angaja în acest an 40 de specialişti IT.

„Clusterul IT reprezintă o soluţie de dezvoltare pentru România din care am dorit să facem parte. Am sesizat oportunitatea de a utiliza un alt model de business, în care să folosim proprietatea intelectuală dezvoltată în zona noastră, de a prelua proiecte mult mai mari decât le-am putea prelua ca şi companie individuală, pe care să le dezvoltăm în parteneriat cu alte companii din cadrul clusterului”, a explicat Cornelius Brody.

Creştere şi în 2013, la afaceri de 25 mil. euro

Reprezentantul iQuest estimează un avans şi pentru acest an. „Întotdeauna preferăm să fim precauţi în prognoze şi apoi să le depăşim. În acest spirit, pentru finele anului, estimăm o cifră de afaceri de circa 25 de milioane de euro. Vom căuta să dezvoltăm competenţe noi, care să ne asigure avantaje competitive pe pieţele pe care activăm cu soluţiile şi serviciile noastre”, a mai spus CEO-ul iQuest.

De asemenea, compania va continua recrutările pe plan local, atât pentru noul centru de dezvoltare din Craiova, cât şi pentru restul centrelor din Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu, în prezent iQuest numărând peste 450 de specialişti la nivel naţional, cu aproximativ 20% mai mult decât la sfârşitul anului 2011.

„Suntem în continuare în căutare de colegi talentaţi în toate locaţiile în care activăm. Printre tehnologiile cele mai căutate se numără Java, SharePoint, .NET, mobile şi testare”, a declarat Răzvan Voica, HR Manager iQuest.