Compania iQuest a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro, în creștere cu peste 7% față de anul anterior, și 15 clienți noi în portofoliu. Segmentul de clienți cu cea mai mare creștere în cifra de afaceri, de 69%, a fost cel de Technology, urmat de Life Sciences, cu o creștere de 18% și Telecom, cu 14%.

Ca în fiecare an, urmărim creșterea business-ului atât prin extinderea proiectelor în relațiile cu clienții tradiționali, cât și prin pătrunderea pe noi piețe sau achiziționarea de clienți în zonele unde suntem deja prezenți. Întregirea  portofoliului iQuest cu serviciile de integrare și dezvoltarea de produse proprii ne facilitează această strategie”, a declarat Cornelius Brody, fondatorul iQuest.

În prezent, iQuest numără peste 600 de angajați în toate locațiile, cea mai mare echipă fiind cea din Cluj-Napoca, unde lucrează aproximativ 380 de oameni. Însă și centrele din Brașov, unde compania are peste 130 de angajați, Sibiu sau Craiova cresc pe măsură ce business-ul se dezvoltă.

În ceea ce privește pozițiile pentru care iQuest va recruta anul acesta, mixul de roluri este dat de nevoile de business și variază și în funcție de locația geografică. Însă pe lângă pozițiile clasice pentru care a recrutat până acum, în 2015 compania își propune să recruteze și pe poziții care să susțină actualul model de business, precum Business Analysts, Solution Architects, Business Developers și Project Managers.

Ceea ce diferențiază iQuest în continuare pe piața profesională de IT este faptul că pune accent nu doar pe competențele tehnice ale angajaților și pe dezvoltarea lor, ci pe un mix între competențe tehnice, soft skills și know-how în industrii specfice. Compania ia în considerare acest mix atât în politicile de recrutare, cât și în programul intern de Career Management. În acest sens, în 2015 compania își propune să extindă și să rafineze programul iQuest University, care include toate experiențele de învățare, atât la nivel tehnic, cât și la nivel de soft skills și cunoștințe de business.

Anul acesta, compania își va muta sediul din Cluj-Napoca într-o clădire de birouri de clasa A, amplasată în centrul orașului, pe platforma fostei fabrici Flacăra. Suprafața totală a terenului este de aproximativ 18.200 m², fapt ce va permite amenajarea unor spații verzi generoase, birourile propriu-zise urmând să ocupe în jur de 6.000 m².