CloudOn, o companie de top în domeniul aplicațiilor mobile de productivitate, cu peste 8 milioane de utilizatori în toată lumea, a colaborat cu iQuest pentru a dezvolta noua versiune a aplicației CloudOn pentru iPad, o aplicație pentru editarea documentelor ce se află pe primul loc în categoria Productivity App din App Store. Noua aplicație oferă un mod rapid și ușor de a crea și edita documente pe dispozitive mobile, eliminând aglomerarea, supraîncărcarea și decalajul instrumentelor folosite până în prezent. O echipă de 8 specialiști din iQuest a lucrat la aplicația CloudOn pentru a oferi utilizatorilor o experiență diferită de orice altceva existent pe piață.

Caracteristicile-cheie ale aplicației includ design-ul „gesture-first” (bazat pe comenzi date prin gesturi), ceea ce conferă ușurință și rapiditate în crearea, editarea sau stilizarea documentelor de pe iPad, în compatibilitate cu Microsoft Word, astfel încât utilizatorii să poată citi, edita și distribui documente fără să le formateze, cu ajutorul aplicatiilor Dropbox, Box, Google Drive și Microsoft OneDrive, pentru ca fișierele existente să poată fi accesate fără a fi transferate. Mai mult de atât, aplicația oferă posibilitatea de a lucra la documente de oriunde.

Aplicația CloudOn reprezintă o reacție la faptul că, de-a lungul anilor, aplicațiile mobile au schimbat felul în care oamenii lucrează, însă programele de editare a documentelor nu s-au adaptat la utilizarea pe dispozitive mobile. De fapt, un sondaj recent în rândul consumatorilor a scos în evidență faptul că există un gol masiv în ceea ce privește soluțiile mobile de productivitate, 85% dintre respondenți simțindu-se limitați atunci când lucrează la documente pe dispozitivele lor mobile. Majoritatea respondenților cred, de asemenea, că programele/aplicațiile existente nu funcționează destul de bine (83%), nu sunt ușor navigabile (86%) și că au probleme de compatibilitate cu fișierele Microsoft Word (65%).

La doar o săptămână după lansare, CloudOn a devenit numărul 1 în App Store la categoria aplicații gratuite pentru iPad, surclasând Microsoft Word și Google Drive. „Am creat noua versiune CloudOn pentru a le oferi oamenilor un instrument de editare simplu, dar puternic, care să se plieze mai bine pe modul în care ei lucrează pe dispozitivele lor mobile, lucru dovedit prin faptul că am urcat pe poziția întâi în AppStore. Suntem abia la început și avem un calendar plin pentru a îmbunătăți și a face aplicația CloudOn și mai utilă și mai apreciată ”, a declarat Meir Morgenstern, co-fondator și VP Engineering al CloudOn.

iQuest colaborează cu CloudOn din 2012, echipa noastră din departamentul Mobile Solutions fiind implicată în procesul de dezvoltare a interfeței pentru această aplicație. În afară de oportunitatea de a lucra pentru un lider în domeniul soluțiilor de productivitate pe dispozitive mobile, membrii echipei au avut ocazia să învețe noi tehnologii pe parcursul acestui proiect. Pot să spun că specialiștii noștri sunt captivați de aplicație și așteaptă cu nerăbdare să continue îmbunătățirea CloudOn”, a spus Marius Luca, managerul departamentului Mobile Solutions din cadrul iQuest.

CloudOn le oferă oamenilor un mod simplu și gratuit de a crea, edita și de a lucra împreună la documente de pe iPad, având acces la toate documentele din oricare serviciu de stocare compatibil pe care îl aleg. Versiunea plătită oferă securitate suplimentară prin posibilitatea de a bloca documente, un timp de răspuns mai scurt pentru serviciul de suport (în termen de o zi), posibilitatea de a imprima, accesul la de 10 ori mai multe documente offline, conversia documentelor în format PDF și capacitatea de a copia un document existent.

Proiectul a însemnat aproximativ 22.000 de ore de codare

Până acum, proiectul CloudOn a însemnat în jur de 22.000 ore de scriere de cod și implicare în activități care acoperă doi dintre cei mai puternici diferențiatori CloudOn, primul fiind folosirea interfeței native Microsoft Office pentru a edita și crea documente și al doilea – faptul că le permite utilizatorilor să distribuie fișiere cu ușurință și într-un mod în care conținutul se păstrează intact, incluzând în același timp contextul și conversația care de obicei se pierd de-a lungul procesului.

Membrii echipei s-au bucurat să contribuie la dezvoltarea arhitecturii sau să lucreze la optimizarea bazei de cod fundamentale pentru CloudOn. Fiecare provocare a fost o experiență excelentă de învățare pentru ei, fie individual, fie prin schimbul de cunoștințe dintre cele două echipe aflate pe continente diferite”, a spus Alpar Katona, Project Manager al aplicației CloudOn.

Departamentul Mobile Solutions din iQuest are, în prezent, 30 de specialiști, aceștia având competențe și certificări în toate platformele mobile. Un alt proiect recent livrat de către echipa Mobile Solutions din iQuest include o aplicație mobilă care rezervă săli de ședințe și sincronizează programări, pentru ca ședințele să nu se suprapună, și un SDK (Software Development Kit) de publicitate mobil pentru iOS și Android care poate fi integrat cu ușurință în aplicații mobile de la terțe părți, ceea ce le permite editorilor și agenților de publicitate să încorporeze livrarea de reclame în aplicațiile lor.