Tehnologia s-a schimbat. La fel si noi. Incepand cu 1 septembrie 2013, ECDL ROMANIA a lansat Noul program ECDL la nivel national: flexibil, actual si pentru intreaga viata. Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 148 de tari si numara pana in prezent 13 milioane de persoane inregistrate in program. In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Evolutia si schimbarile socio-tehnologice au indicat nevoia unei noi etape a programului ECDL. Noul ECDL reprezinta o dezvoltare majora a programului ECDL care pune accentul pe actualitate si flexibilitate.

Continut nou a fost adaugat programului ECDL astfel incat sa se asigure acoperirea competentelor digitale si cunostintele necesare in prezent, dar si pe viitor. Structura programului ofera acum flexibilitate, permitand indivizilor si organizatiilor sa dezvolte procesul de alfabetizare digitala, competenta si expertiza intr-un mod potrivit acestora.

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

Certificarea ECDL este pentru intreaga viata: nu expira niciodata. Profilul ECDL poate fi construit de-a lungul timpului, pe masura ce un candidat doreste sa isi actualizeze competentele, sa tina pasul cu tehnologia sau atunci cand sunt dezvoltate noi module ECDL.

Noul ECDL incurajeaza invatarea pe intreg parcursul vietii si dezvoltarea continua a competentelor digitale.

ECDL ROMANIA a introdus standardul ECDL la noi in tara in anul 2002 si de atunci a dezvoltat cu succes o retea de centre de testare ECDL, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. Dupa 10 ani de activitate, in Romania sunt inscrisi peste 200.000 de candidati in programul ECDL si s-au acordat mai mult de 130.000 de certificari ECDL in urma celor aprox. 1 milion de examene sustinute in cele peste 700 de centre acreditate ECDL la nivel national.

Tineri (elevi sau studenti), functionari publici sau angajati in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarii ECDL, recunoscuta in 148 de tari de pe toate continentele lumii.