Aproximativ 500 de studenți au depus anul acesta un număr de 1.654 de CV-uri pentru cele 12 poziții de stagiar deschise pe perioada verii în cadrul Intel Romania Software Development Center. Numărul CV-urilor înregistrate în programul de stagiatură Intel Summer Experience 2.0 a fost astfel cu 52% mai mare comparativ cu ediția de anul trecut, în timp ce înscrierile s-au dublat. 12 studenți dintre cei mai talentați și bine pregătiți din punct de vedere tehnic au fost recrutați pentru a-și desfășura practica în cadrul centrului, dezvoltând proiecte inovatoare în domeniul software open source.

„Una dintre prioritățile Intel Romania ca partener al învățământului românesc este susținerea participării studenților în proiecte complexe de cercetare și dezvoltare. Prin programul de practică Intel Summer Experience, ajutăm studenții să capete o experință practică de lucru în domeniul cercetării – dezvoltării – inovării software, într-un centru de elită. Scopul programului este acela de a-i ajuta să pună în aplicare cunoștințele dobândite în facultate și să le deschidem oportunități pentru dezvoltarea unei cariere viitoare, dându-le șansa de a lucra la proiecte inovatoare în open source, împreună cu inginerii Intel”, declară Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.

Stagiul de practică va începe pe 16 iunie și se va încheia pe 19 septembrie 2014. Pe parcursul celor trei luni petrecute în cadrul centrului de cercetare-dezvoltare software Intel, studenții vor lucra la proiecte tehnice sub îndrumarea inginerilor Intel, vor participa la cursuri de dezvoltare profesională și personală, dar și la activități de echipă.

„Am conceput acest program de practică pentru studenți cu activități dedicate, menite să îi ajute pe aceștia să descopere compania Intel din interior, să își dezvolte aptitudinile și competențele, dar și să creeze un proiect software inovator”, a mai adăugat Monica Ene-Pietroșanu.

Toate stagiile de practică sunt remunerate și recunoscute ca practică de către facultățile din care provin studenții, în baza colaborării oficiale pe care Intel o are cu mediul universitar din România.

Anul trecut, Intel Summer Experience a atras un număr de 313 studenți și 817 înscrieri pentru un număr de 11 poziții deschise. Din cei 11 studenți recrutați, 6 lucrează în continuare pentru Intel.

Pe lângă Intel Summer Experience, Intel Romania Software Development Center derulează și un program cu stagii de practică extinsă, adresat studenților din ani terminali, masteranzi sau doctoranzi. Pozițiile deschise sunt disponibile pe site-ul www.intel.ro/jobs.