Anul 2012 a insemnat pentru INSOFT Development & Consulting mai mult decat un pas inainte in implementarea si consolidarea planului de dezvoltare. Astfel, compania a inregistrat triplarea cifrei de afaceri (16,2 milioane euro) si a reusit mentinerea tendintei de crestere care o caracterizeaza inca de la intrarea pe piata de profil.

Compania INSOFT Development & Consulting este prezenta pe piata de IT&C din Romania inca din anul 2008 si intr-un interval de timp relativ scurt, a reusit sa devina unul dintre principalii furnizori de solutii educationale adresate unor profile foarte diverse de utilizatori. Pentru companie, anul 2012 a insemnat tranzitia catre o pozitie de integrator principal de sisteme complete si de comunicatii atat pe piata interna cat si pe cea externa.

Evolutia companiei a fost notabila de la un an la altul cand, odata cu extinderea echipei de profesionisti care numara in prezent 150 de angajati si colaboratori, INSOFT a dezvoltat si implementat proiecte de mare anvergura la nivel national si international. Astfel, bilantul anului 2012, s-a tradus prin triplarea cifrei  de afaceri fata de anul anterior pana la 16,2 milioane de euro, 81% din aceasta fiind realizata prin asigurarea de servicii IT catre clientii companiei, iar 19% prin vanzarea de produse software si hardware.

Pe parcursul anului 2012, gama de proiecte implementate a fost diversificata semnificativ prin natura solutiilor ofertate si dezvoltate. Astfel, ponderea cea mai mare din portofoliu au ocupat-o proiectele care au avut la baza solutia completa de eLearning –learnIN (destinata atat adultilor cat si elevilor sau studentilor), acestea fiind urmate indeaproape de cele care au presupus integrarea de solutii (Document Management System, GIS, Portal, Business Process Management System, modelare epidemio si infrastructura), dezvoltare de software personalizat, consultanta etc.

Un segment important al strategiei de dezvoltare INSOFT pe termen lung a fost cresterea sectorului de Cercetare & Dezvoltare (R&D) datorita caruia compania dezvolta noi produse competitive la nivel international, demarand cu succes proiecte complexe: SAPIENT, INcreator, Medsis.

De asemenea, anul 2012 a insemnat lansarea pe piata a noi produse: EMS Blink (sistem complet de management educational), INSOFT Enterprise PortalINVALUE (solutie moderna de gestionare a competentelor necesare pentru incadrarea in standarde ocupationale) si learnIN Chess Suite (pachet complet de lectii interactive de sah) care au fost deja testate si utilizate cu succes in cadrul proiectelor implementate atat la nivel national cat si la nivel international.Dintre directiile de dezvoltare ale anului 2013 putem mentiona continuarea investitiei in segmentul de R&D in vederea extinderii portofoliului de produse si a proiectelor dezvoltate; generarea de proiecte internationale precum si adresarea pietei online prin produse dedicate; implementarea de proiecte finantate prin fonduri europene.