Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a lansat HUAWEI Mate 20, una dintre cele mai așteptate serii de smartphone-uri ale acestui an. Noua serie HUAWEI Mate 20 reprezintă o etapă importantă în istoria seriei HUAWEI Mate, un vârf de inovație. Dotate cu cea mai puternică și complexă tehnologie de pe piață, cele mai recente flagship-uri Huawei setează standardele industriei în ceea ce privește performanța.

Seria HUAWEI Mate 20 este alimentată de cel mai performant procesor de până acum – Kirin 980. Creat pe o arhitectură de 7 nanometri, acesta include puternicul Cortex-A76 și GPU-ul Mali-G76, ce oferă performanțe îmbunătățite și o experiență de utilizare a smartphone-urilor fără precedent. Totodată, noul încărcător HUAWEI SuperCharge de 40 W, funcția de încărcare rapidă wireless de 15 W și bateriile mari funcționează în tandem pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună durată de viață a bateriei.

Sistemul Matrix Camera include obiectivul Leica Ultra Wide Angle și permite utilizatorilor nu numai să capteze imagini cu o perspectivă mărită, ci și fotografii macro spectaculoase. Noul sistem Matrix Camera adoptă un design avangardist, dispus în patru puncte, care emană personalitate, oferind dispozitivului o identitate vizuală unică, ușor de recunoscut, chiar și de la distanță. Seria HUAWEI Mate 20 pune la dispoziția utilizatorilor interfața EMUI 9, bazată pe sistemul de operare Android P, cu ajutorul căreia utilizatorii se vor putea bucura de toate funcțiile telefonului, disponibile la numai câteva swipe-uri distanță.

Seria cuprinde patru modele: HUAWEI Mate 20, HUAWEI Mate 20 Pro, HUAWEI Mate 20 X și PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS. Acestea sunt disponibile în diverse versiuni cu ecrane de 6.39, 6.53 sau 7.2 inchi.

„Smartphone-urile reprezintă o cale de acces extrem de importantă către lumea digitală. Seria HUAWEI Mate 20 este concepută pentru a fi cel mai bun partener („mate”) al utilizatorilor, oferindu-le posibilitatea să aibă la vârful degetelor cea mai nouă tehnologie, care să le ușureze activitățile cotidiene prin intermediul inteligenței artificiale, duratei de viață de neegalat a bateriei și a unei camere foto extrem de performante”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer BG.

Performanță de vârf și o durată de viață a bateriei de neegalat

Procesorul încorporat în smartphone-uri joacă un rol determinant în performanța și eficiența acestora. Având la baza cea mai noua tehnologie construită pe structura de 7 nanometri, procesorul înglobează 6,9 miliarde de tranzistori pe o suprafață extrem de redusă. Comparativ cu Kirin 970, cel mai recent chipset al companiei aduce performanțe incredibile: CPU  – 75% mai puternic, GPU – 46% mai eficient, NPU – 226% mai performant.

Kirin 980 este primul chipset comercial din lume construit având la bază nuclee Cortex-A76. Huawei a conceput o arhitectură inovatoare dispusă pe trei niveluri: două nuclee ultra-mari, două nuclee mari și patru nuclee mici. Acest lucru oferă procesorului flexibilitatea de a distribui cantitatea optimă de resurse în funcție de complexitatea sarcinilor. Totodată, această structură îmbunătățește performanța procesorului și sporește durata de viață a bateriei. Kirin 980 este primul procesor dotat cu tehnologie Dual-NPU care îi conferă o capacitate sporită de procesare a inteligenței artificiale, pentru a susține din punct de vedere al performanțelor toate aplicațiile dezvoltate în jurul acestei tehnologii inovatoare.

HUAWEI Mate 20 Pro este primul smartphone din lume care poate susține viteze de 4.5G LTE Cat. 21 standard, care atinge viteze de descărcare de până la 1,4 Gbps. În plus, telefonul facilitează cele mai rapide conexiuni wireless din lume, care permit viteze de descărcare incredibile. De exemplu, un film cu dimensiunea de 2GB poate fi descărcat în doar 10 secunde. De asemenea, GPS-ul dotat cu tehnologie Satellite Selection îmbunătățește precizia poziționării într-o gamă largă de scenarii.

HUAWEI Mate 20 Pro încorporează o baterie de 4200 mAh, tehnologia HUAWEI Wireless Quick Charge la puterea de 15W, cea mai rapidă soluție de încărcare wireless din industrie, dar și încărcarea inversă wireless, care permite dispozitivului să funcționeze exact ca o baterie externă pentru alte dispozitive compatibile.

Noul sistem de camere – Matrix Camera

Având la baza tehnologia sistemului de camere al HUAWEI P20, sistemul foto al seriei HUAWEI Mate 20 are un obiectiv Leica Ultra Wide Angle, capabil să confere o perspectivă mai largă și să dea un efect tridimensional imaginilor. Noul sistem de camere beneficiază și de funcția macro, ce redă imagini clare ale obiectelor plasate la o distanță de aproximativ 2,5 cm față de obiectiv. Lentila ultra-wide și funcția macro completează setul de caracteristici ale camerei triple Leica, ridicând-o la nivelul unui dispozitiv foto dedicat.

HUAWEI Mate 20 Pro este echipat cu o cameră principală de 40 MP, o cameră cu lentilă Ultra Wide Angle de 20 de MP și una de 8 MP. Împreună, lentile se ajustează pe o gamă largă de lungimi focale, echivalente cu performanța unui obiectiv cu zoom 16-270mm, capabile să redea imagini care concurează cu cele realizate de camerele foto dedicate.

Totodată, seria HUAWEI Mate 20 încorporează inovatoarea funcție video AI Portrait Color. Cu ajutorul inteligenței artificiale, camerele pot izola personajele care apar într-un clip și pot estompa culorile din jurul lor, pentru o evidențiere dramatică. În plus, AI Spotlight Reel identifică clipurile cu o temă comună și generează automat un montaj de 10 secunde.

HUAWEI Mate 20 Pro este dotat cu 3D Face Unlock, funcția fiind capabilă să recunoască un utilizator în mai puțin de 0,6 secunde și are o rată de eroare de sub 1 / 1.000.000. Folosind sistemul 3D Camera Depth Sensing, situat în partea din față a telefonului, acesta poate identifica exact caracteristicile faciale ale unei persoane, fiind capabil să recunoască inclusiv detalii minore. Pe lângă autentificarea utilizatorului, suita de senzori facilitează o serie de noi efecte ce pot fi aplicate oricărei fotografii de tip portret.

EMUI 9 facilitează experiența utilizatorilor

Seria HUAWEI Mate 20 funcționează cu ajutorul EMUI 9.0, o interfață inteligentă bazată pe sistemul de operare Android P. Datorită inteligenței artificiale, care înglobează algoritmi de auto-învățare, a unui sistem integrat de alocare a resurselor și a unui sistem Android optimizat, EMUI 9.0 își păstrează performanțele ridicate, chiar și pe parcursul folosirii îndelungate a telefonului.

EMUI 9.0 încorporează un design minimalist și un meniu intuitiv. Noua soluție de navigare prin intermediul gesturilor permite utilizatorilor să interacționeze cu ușurință cu dispozitivele lor. De asemenea, cu ajutorul inteligenței artificiale, dispozitivele seriei HUAWEI Mate 20 pot să identifice anumite obiecte și, de exemplu, pot estima și afișa numărul de calorii[1][2] ale anumitor preparate sau produse. Utilizând 3D Live Object Modeling, utilizatorii pot crea un avatar digital, care se poate mișca și care poate interacționa cu aceștia.

Pentru a susține viziunea HUAWEI privind un ecosistem în care toate elementele sunt interconectate cu ușurință, HUAWEI Share 3.0 aduce o îmbunătățire semnificativă. Această nouă funcționalitate permite consumatorilor să transfere rapid fișiere în smartphone și PC. Soluția inovatoare dezvoltată integral de Huawei schimbă modul în care oamenii transferă imagini și clipuri video, fiind nevoie numai de o atingere pentru a stabili o conexiune între telefon și PC[3].

Design futurist

Toate dispozitivele încorporează un ecran FullView cu un raport ecran/corp foarte bun. Concepute pentru a facilita o utilizare cât mai confortabilă pentru consumatori, telefoanele seriei Mate pot fi utilizate cu o singură mână, indiferent de dimensiunea acestora.

HUAWEI Mate 20 Pro a fost inspirat de eleganța elementelor naturale. Tocmai de aceea, telefonul este curbat de-a lungul tuturor celor 8 laturi, oferind o experiență premium oricui îl atinge. Pentru modelul PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 20 RS, Huawei și Porsche Design au îmbinat elemente ale pistei de curse cu materiale premium, pentru a crea un dispozitiv care este atât ergonomic, dar și o declarație de rafinament.

Sistemul de camere Matrix Camera, în patru puncte dispuse simetric în interiorul unei rame metalice aflate pe spatele telefonului, îi conferă lui HUAWEI Mate 20 Pro un aspect unic și avangardist.

HUAWEI Mate 20 Pro este disponibil și în varianta de culoare verde smarald, la fel de prețioasă precum și piatra care îi dă numele. Textura Hyper Optical de pe spatele de sticlă al telefonului utilizează un șablon complex care produce un efect irizat, care nu este numai extrem de durabil, ci și rezistent la amprente, făcând dispozitivul și extrem de ușor de utilizat. Telefonul își păstrează aspectul timp îndelungat, indiferent de gradul de utilizare al acestuia.

Telefoanele seriei HUAWEI Mate 20 au fost lansate la nivel global în Londra. În România, Huawei Mate 20 Pro este deja disponibil pentru precomandă la partenerii autorizați.