FintechOS, companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituţiilor financiare a prezentat în cadrul evenimentului WOZ. Tech Community Preview noua generaţie a platformei FintechOS, în care compania a investit 1.5 milioane de Euro. Lansat sub numele de cod WOZ ca un tribut adus co-fondatorului Apple Steve Wozniak, FintechOS îşi propune să revoluţioneze modul prin care soluţiile financiare sunt proiectate şi dezvoltate. Astfel, WOZ pune accent pe uzabilitate şi interacţiune cu clienţii, ducând viteza de configurare şi experienţa de utilizare la un nivel net superior.

În cadrul evenimentului, susţinut pe scena ARCUB în faţa a peste 100 de dezvoltatori şi parteneri de implementare, echipa FintechOS a demonstrat cum două procese, care în mod normal sunt digitalizate în zile sau chiar săptămâni de lucru, au fost configurate în timp real, în faţa audienţei, în mai puţin de 3 ore.

Prima demonstraţie a acoperit digitalizarea procesului de emitere a unei poliţe de asigurare medicală, de la definirea parametrilor şi criteriilor de risc necesari stabilirii preţului poliţei, a coeficienţilor de risc, trecând prin configurarea matricei de preţ, a grilei de riscuri acoperite, şi până la emiterea digitală a poliţei de asigurare.

A doua demonstraţie a adus în atenţie viteza de integrare prin OPEN API cu surse de date externe, folosindu-se două soluţii tot mai prezente în mediul financiar, Salesforce şi UiPath. În primul scenariu, audienţa a putut vedea usurinţa de configurare pentru integrarea cu Saleforce pentru a aduce datele clienţilor unui asigurator în FintechOS utilizând SSIS şi conectorul Salesforce Connection Manager. În al doilea scenariu, prin integrarea cu UiPath, s-a demonstrat cum datele extrase din FintechOS pot alimenta automat un sistem de asigurări prin intermediul roboţilor de automatizare a proceselor (RPA).

Platforma FintechOS WOZ va fi lansată oficial la sfârşitul lunii octombrie.