Grupul Editorial ALL, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte, a ales soluția Entersoft Business Suite pentru gestionarea completă a activității și creșterea controlului managerial. Alegând o platformă integrată de soluții ERP, CRM, Document Management, Business Intelligence, eCommerce și Retail, Grupul Editorial ALL va avea o imagine clară și în timp real asupra business-ului editorial.

Proiectul urmează a fi finalizat în prima parte a anului 2016. Grupul Editorial ALL se alătură altor nume grele din industrie ce se numără printre clienții Entersoft România, precum Grupul Editorial Corint, Editura Litera, elefant.ro, Editura Diana, Editura Univers Enciclopedic sau Baroque Books & Arts.

Cu soluția Entersoft, Grupul Editorial ALL va avea acces la funcționalități specifice activității de editură și va putea procesa un volum mare de date. Mai mult, compania se va bucura de un control ferm asupra activității, inclusiv în rețeaua de distribuție, reducând timpul necesar procesării documentelor și având totodată o evidență mai bună a procesului de livrare și a stocurilor. De asemenea, analize complexe și indicatori de performanță vor putea fi accesate în timp real de către echipa de management.

“Entersoft România a venit cu o singură platformă informatică integrată care să acopere atât partea de ERP și CRM (Entersoft Business Suite), cât și partea de eCommerce și magazine (Entersoft Retail). Pe lângă avantajul legat de funcționalități și modul în care acestea acoperă nevoile companiei, Entersoft a dovedit că are experiența și cunoștințele necesare pentru succesul unui proiect atât de complex și solicitant”, menționează Cristi Cozic, Country Manager Entersoft România.

Entersoft România a ajuns să gestioneze prin soluțiile integrate fluxuri financiare și operaționale în valoare de peste 20 de milioane euro anual, doar în industria de editare și distribuție de carte.

Industria de carte este într-o continuă schimbare, cu atât mai mult cu cât analizăm continua dezvoltare a mediului digital, ceea ce determină editurile să caute și descoperă noi căi de creștere a eficienței: analize pe centre de cost și profit, canale proprii de distribuție, inovație la nivel de marketing sau deschiderea canalului de vânzare online”, continuă Cristi Cozic.

Estimată la aproximativ 60 milioane de EUR, piața de carte din România este departe de a-și atinge potențialul maxim, consumul pe cap de locuitor fiind mult sub media europeană, respectiv doar 58% din români declară că au citit o carte într-un an, față de media europeană de peste 68%. Conform datelor publicate de Ministerul de Finante, cei mai importanți editori locali sunt Grupul Editorial Litera, Polirom, Humanitas, Art, Grupul All, Grupul Editorial Corint, Editura Curtea Veche si RAO.

 În România, Entersoft este prezentă din 2008 și numără printre clienții săi companii precum JTI România, Editura Litera, elefant.ro, Grupul Editorial Corint, CaliVita, Mobifin, Update Advertising, Interallis, Gittanos Company, Best Distribution, Stera Group, Bardi Auto, KXL sau APT Resources.