În curând 2015 va fi o amintire, dar pentru echipa Entersoft România acest an a fost unul de consolidare a business-ului și extindere a portofoliului de clienți în mai multe domenii.

Versatilitate și diversitate

Numărul proiectelor locale noi pe care Entersoft le-a derulat în 2015 a crescut cu peste 20% dar, totodată, și distribuția clienților pe domenii s-a diversificat foarte mult. Mai mult, au apărut și proiecte prin rețeaua de parteneri în care compania a investit în ultimii ani. În acest an, spre exemplu, prin semnarea acordului de parteneriat cu Wippo IT din Republica Moldova, compania a început să atragă activ clienți din țara vecină.

Din industria de carte s-au alăturat Entersoft în acest an mai întâi Editura Univers Enciclopedic și, către final de an, Grupul Editorial ALL, astfel încât, în prezent, prin soluțiile ERP ale companiei se derulează peste 30% din întreaga piață de carte din România. Printre ceilalți clienți din acest domeniu se numără Grupul Editorial Litera, Grupul Editorial Corint, elefant.ro, Editura Diana și Baroque Books & Arts.

Soluțiile de business Entersoft și-au demonstrat versatilitatea și în 2015 au atras clienți din multe domenii precum retail și distribuție, publicitate, producție de materiale de marketing, echipamente medicale, modă sau construcții.

Proiecte internaționale

Totodată filiala din România a fost implicată și în derularea unor proiecte pe care Entersoft SA le desfășoară la nivel regional pentru companii de anvergură.

Dintre cele mai importante proiecte regionale derulate în acest an, cel cu Antisel, un furnizor de aparatură medicală, este unul dintre cele mai recente. Început de echipa Entersoft din Grecia, proiectul s-a extins ulterior în Bulgaria și România, atât cu platforma ERP, cât și cu modulele specifice pentru furnizorii de aparatură sau echipamente medicale, precum cel de service.

“Fiecare proiect internațional unde este nevoie să ne adaptăm la o nișă specifică de business sau la o anumită piață demonstrează o dată în plus că Entersoft este o soluție deseori mai potrivită pentru organizarea și gestionarea unui business decât multe dintre platformele locale sau chiar și decât cele ale marilor jucători“, spune Cristi Cozic, Country Manager Entersoft România.

Nu doar Antisel a ales să își organizeze activitatea din România cu Entersoft, dar și Vans, celebrul producător de îmbrăcăminte și încălțăminte, a optat recent pentru Entersoft ERP, alături de modulul de retail, specific pentru activitatea comercială derulată de client. Vans este, de asemenea, unul dintre proiectele derulate de Entersoft regional, platforma fiind implementată și în Grecia.

Extinderea proiectelor mari

JTI este unul dintre cei mai mari clienți ai Entersoft și compania care reușește cel mai des să provoace echipa Entersoft în găsirea unor soluții personalizate, cât mai apropiate de nevoile sale de business. Recent, Entersoft a anunțat că va migra în perioada următoare pe terminale iPad Mini toată forța de vânzări a JTI, într-un proiect complex de actualizare a soluției integrate Entersoft Mobile SFA.

Astfel, întreaga echipă de vânzări a JTI va fi dotată cu peste 200 de terminale mobile iPad Mini pentru creșterea operativității în activitatea comercială de zi cu zi. Migrarea la echipamente mai moderne este însoțită și de un upgrade software. Agenții vor avea acces prin noua versiune Entersoft Mobile SFA la calendare, hărți, rapoarte grafice și alte funcționalități.

Tot în 2015 s-a început extinderea soluțiilor implementate la elefant.ro și la Grupul Editorial Litera datorită creșterii activității celor două companii și mai ales a gradului de complexitate a operațiunilor de achiziții și de vânzare.

 

O soluție pentru toate bugetele

“Dacă 2014 a fost un an mai mult de tatonare pentru multe dintre companii, în 2015 s-a simțit o dezghețare a bugetelor de investiții în software. Doar că, după atâția ani de incertitudini, managerii români sunt foarte atenți pe ce și cum cheltuie bugetele. Astfel, în acest an a fost prezentă mai mult decât oricând întrebarea: Cum finanțez achiziția?”, explică directorul Entersoft România.

Drept răspuns, Entersoft a scos pe piață un întreg arsenal de opțiuni financiare. Astfel, în 2015, clienții au avut posibilitatea de a cumpăra soluțiile Entersoft în leasing urmând a plăti contravaloarea licențelor în maximum 3 ani, prin partenerii financiari ai companiei, dar și în sistem SaaS, cu abonament și totodată au putut opta dacă achiziționează soluțiile în versiunea cloud nemaifiind nevoiți să investească în infrastructură hardware. Alți clienți au optat în continuare pentru soluțiile Entersoft on premises.

“De multe ori însă, în acest an, clienții ne-au solicitat pentru a participa împreună cu ei la accesarea de fonduri europene pentru investiții. Practic, am reușit în 2015 și vom continua și în 2016 să oferim companiilor soluții complete, la cheie, astfel încât să le ajutăm nu doar să își gestioneze mai bine afacerile, dar și să investească eficient în următorii ani”, explică Cristi Cozic.

2016, un an pe creștere

Anul următor va începe în forță pentru Entersoft, în parte pentru că multe dintre proiectele angajate la finalul acestui an trebuie finalizate în primul trimestru din 2016. “Totodată, sperăm ca în 2016 să atragem în rețeaua noastră de parteneri mai multe companii cu influență regională care să identifice acele companii din țară care doresc să investească în soluții de business integrate și să se alinieze la noile tendințe tehnologice”, explică Cristi Cozic.

Compania se așteaptă totodată la o migrare tot mai accentuată către mobilitate, multe dintre companii fiind interesate chiar din acest an să optimizeze resursa timp în activitatea zilnică a propriilor angajați.

Ne așteptăm ca, per total, să avem o creștere în 2016 de două ori mai rapidă decât piața în sine. Conform unor evaluări personale, piața ar urma să evolueze cu 10% în 2016, iar Entersoft va fi cu siguranță peste 20%“, este convingerea directorului Entersoft România.

Implementare Entersoft la www.elefant.ro

 “Entersoft Business Suite este o soluție eficientă, ușor de administrat și de personalizat. În elefant.ro, reușim să avem cu ajutorul Entersoft o evidență clară a vânzărilor și stocurilor, să optimizăm procesele de aprovizionare, livrare, importuri de date. Apreciem faptul că soluția este bine integrată cu alte aplicații IT pe care le utilizăm și, cel mai important, cu platforma eCommerce (site-ul) și cu cea de depozit (Warehouse Management System). Mai mult, cu Entersoft dezvoltăm ușor orice rapoarte solicitate din diverse departamente, de la cele pentru echipa de management, până la cele financiare și operaționale. “

George Plumbuitu, Head of Operations la elefant.ro