Fundația Star Storage a donat Centrului de Transfuzie Sanguină București echipamente medicale performante, indispensabile pentru prelucrarea și păstrarea sângelui și produselor conexe în condiţii optime mai mult timp. Donația este rezultatul unei a doua etape a Campaniei umanitare Sângele este Viață și constă în următoarele echipamente: un incubator și un agitator cu rac pentru trombocite, în valoare de 6 195 de euro (inclusiv TVA), precum și un sistem de apă pură, în valoare de 10 860 lei (inclusiv TVA).

Campania umanitară Sângele este Viață a fost inițiată de compania Star Storage în decembrie 2012 și a fost preluată în următorul an de Fundația Star Storage. În prima etapă a acestui proiect, compania Star Storage a făcut anul trecut o donație Centrului de Transfuzie Sanguină București în valoare de ~20 000 euro (inclusiv TVA) cu care au fost achiziționate următoarele echipamente: bancă de sânge (echipament profesional de refrigerare pentru 336 pungi de sânge), aparat medical profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 litri și 6 hemomixere.

Scopul Campaniei Sângele este Viață – îl reprezintă strângerea de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente medicale moderne necesare Centrelor de Transfuzie Sanguină din țară în vederea colectării, stocării și prelucrării sângelui și produselor conexe în deplină siguranță, respecând normele tehnice în vigoare și cele mai înalte standarde europene.

„Echipamentele donate sunt absolut necesare Centrului de Transfuzie Sanguină București și ne vor permite să ajutăm la salvarea mai multor vieți. Centrul de Transfuzie Sanguină București este cel mai mare centru de acest fel din România și alimentează cu sânge toate cele peste 60 de spitale din capitală, unde sunt transferate cazurile grave din toată țara. De aici și nevoia așa de mare și de urgentă de aparatură medicală modernă care să ne permită să ne desfășurăm activitatea corespunzător. Mulțumim Fundației Star Storage pentru această donație și pentru tot efortul depus pentru a ne ajuta pe toți să avem în țara noastră un Centru de Transfuzie Sanguină de nivel european!”, a declarat Dr. Doina Goșa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București.

„Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibilă achiziția echipamentelor donate și le suntem recunoscători tuturor. Este o donație foarte importantă și reprezintă o contribuție mare pentru îndeplinirea scopului campaniei, însă este doar un prim pas și mai avem de parcurs un drum foarte lung. Necesarul de aparatură medicală din Centrele de Transfuzie Sanguină din România depăşeşte valoarea de             1 milion de euro, de aceea sperăm şi invităm să ni se alature cât mai mulţi oameni. De asemenea, îi încurajez pe toți cei care pot să doneze sânge, să o facă, pentru că pe lângă realizarea unei fapte bune pentru semenii lor, obțin și beneficii pentru propria sănătate. Donarea de sânge la minim 3 luni ajută organismul oferind o stare de „mai bine” prin regenerarea celulară determinată de un „sânge proaspăt”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage și Președinte al Fundației Star Storage.

Incubatorul și agitatorul cu rac pentru trombocite, în valoare de 6 195 de euro (inclusiv TVA), au fost achiziționate cu suma totală obținută până în prezent de Fundația Star Storage prin desfășurarea mai multor activități de strângere de fonduri, printre care se numără și înscrierea proiectului la ediția 2013 a programului Gift Matching, desfășurat în cadrul Grupului UniCredit Tiriac. Prin acest program, Fundația UniCredit a dublat suma strânsă din donațiile făcute de angajații Grupului UniCredit Tiriac, precum și pe cele primite în urma eforturilor voluntarilor care, pentru a susține cauza Sângele este Viață, au alergat și pedalat între București și Sofia, în cadrul competiției caritabile 1.000 Balkan Charity Challenge.

“Donez constant pentru că am înțeles importanța acestui gest, prin care contribuim în mod real la salvarea unor vieți. Am ales să mă implic în susținerea cauzei Sângele este Viață, pentru scopul foarte important pe care îl are această campanie. Cred cu tărie că efortul medicilor este susţinut de aceste echipamente, iar sângele donat, puţin de altfel, poate fi păstrat mai mult timp şi alocat mai multor cazuri. Ştiu din surse publice că țara noastră se situează pe ultimul loc în Europa la număr de donatori și din acest motiv ne confruntăm cu o criză acută de sânge, care este accentuată de lipsa aparaturii medicale performante care să permită prelucrarea sângelui în condiții adecvate și stocarea lui un timp îndelungat, menținându-i totodată și calitatea.”, a declarat Andrei Roșu, UniCredit Leasing.

Campania umanitară Sângele este viață va continua până la îndeplinirea obiectivelor, iar cei care doresc să susţină această cauză o pot face prin:

  • Donaţii cu plata prin card bancar, inclusiv din străinătate, cu comision 0 – direct pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro
    • Donaţii directe prin transfer bancar în contul deschis de către Fundația Star Storage la Banca UniCredit Ţiriac Bank, Sucursala „Rosetti”, Bucureşti:

ž  RO52 BACX 0000 0008 5451 7001.

Mai multe informații despre cauza umanitară Sângele este Viață sunt disponibile pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro, unde este prezentată și suma strânsă până în prezent, aceasta fiind actualizată permanent.