Fundația Star Storage anunţă o nouă etapă în desfăşurarea Campaniei umanitare „Sângele este viaţă” prin lansarea posibilităţii de a dona suma de 2 euro cu un SMS la 8849 în perioada 4 martie – 30 aprilie 2014. Campania „Sângele este viaţă” este dedicată strângerii de fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale performante necesare în vederea păstrării sângelui și produselor conexe în condiţii optime mai mult timp.

„Sângele este o substanță perisabilă, de aceea sunt necesare echipamente medicale performante care să păstreze sângele donat în condiții optime pentru mai mult timp. În fiecare minut, un român are nevoie de sânge, într-un an peste 525 mii de români. Mai mult decât atât, la nivel național, una din trei operații este anulată sau amânată din cauza lipsei de sânge. De aceea, ne-am asumat să sprijinim Centrul de Transfuzie Sanguină București prin achiziția unor echipamente vitale pentru păstrarea sângelui și a substanțelor conexe.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage și Președinte al Fundației Star Storage.

Orice persoană care dorește să se implice poate să sprijine campania ”Sângele este viață” prin următoarele modalități:

  • Trimiterea unui SMS cu valoarea de 2 euro la numărul 8849 (Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Cosmote și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.).
  • Donarea a 2% din impozitul pe salariu pentru persoane fizice până pe 23 mai – formularul 230 poate fi descărcat de pe site-ul campaniei www.sangele-este-viata.ro.
  • Donații directe în contul Fundației Star Storage

–          RO52 BACX 0000 0008 5451 7001, deschis la UniCredit Țiriac Bank, Sucursala Rosetti.

„Centrul de Transfuzie Sanguină București este cel mai mare din țară și aprovizionează cu sânge toate cele 60 de spitale din București. Sângele are o durată de viață limitată, diferitele componente ale sângelui pot fi folosite pe perioade de doar câteva zile, cum ar fi trombocitele, care trebuie folosite în maxim 5 zile de la donare sau celulele roșii, care pot fi păstrate la rece pentru maxim 42 de zile. Avem nevoie de echipamente medicale performante pentru a ne adapta la cerințele medicinei moderne și ale chirurgiei de vârf”, a declarat doamna Doina Goșa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București.

Campania vizează achiziția de echipamentele medicale performante, cum ar fi: unități de stocare sânge, unități de stocare PPC, agitatoare de trombocite cu incintă termostatată, balanțe electronice etc.

Costul total al acestor echipamente ajunge la suma de ~200 000 euro, bani pe care Fundația Star Storage și-a propus să îi strângă până la finalul anului 2014.