Rita Seniorita este noul membru al echipei. Rita este un pui de beagle, care este un izvor de energie fără limite. Prietenii mi-au spus să nu-mi iau Beagle, pentru că sunt câini de vânătoare și sunt greu de strunit. Nu i-am ascultat și nu îmi pare deloc rău. Rita este pentru mine primul animal de companie și nu am știut că un cățel să se atașeze de tine din prima zi și să-ți ofere afecțiune. Urmează să iau și un motan, ca să fie echipa completă!

Rita este de la acest număr mascota ITChannel și a proiectului care urmează să-l lansăm în 2022. Este vorba de o revistă de end user în varianta modernă de 360 de grade, incluzând: revista print, revista digitală, portal web și canal video. Privesc cu jind, când călătoresc în alte țări, standurile de presă care includ cel puțin câteva titluri pe zona IT. În Romania, standul de presă nu mai include nici o publicație de IT (există doar o publicație pe zona de dispozitive mobile).

Revistă în 2022, voi ce părere aveți? Pentru noi va fi o provocare. Există business-uri care se concentrează în domenii foarte aglomerate. Spre exemplu zona de magazine online, se bucură astăzi de o competiție acerbă. Noi suntem într-o zonă fără competiție, dar care este desigur nișată. Cine vor fi cei care vor citi revista? Studenții mei cu siguranță nu. I-am întrebat și cei mai mulți mi-au spus că nu au cumpărat vreodată o revistă. Cei trecuți de 35 de ani, se încadrează în profilul nostru de revistă.

Va fi suficient acest segment pentru a fi profitabili? Vom ști la anul!

Silviu Cojocaru