Numarul copiilor care acceseaza Internetul de pe dispozitive tot mai diverse este in crestere, acestia fiind expusi unor riscuri din ce in ce mai mari.

Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment sarbatorit la nivel european, desfasurandu-se anual in luna Februarie, sub egida retelei europene “INSAFE” – European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. ECDLROMANIA a marcat astazi, 5 februarie 2013, Ziua Sigurantei pe Internet prin premierea castigatorilor concursului “Vrem respect pe Internet!”, adresat elevilor si profesorilor din inreaga tara.

Premierea concursului “Vrem respect pe Internet!” a avut loc in cadrul evenimentului organizat de Salvati Copiii Romania, Coordonator national al programului national Sigur.info al carui partener este si ECDL ROMANIA. La eveniment au participat copii , parinti si profesori alaturi de partenerii Sigur.info in Romania intre care si Ministerul Educatiei Nationale.

Studii recente arata ca majoritatea copiilor acceseaza Internetul zilnic, acestia alegand sa petreaca tot mai mult timp in fata computerului. Siguranta informationala reprezinta un aspect important intr-o lume in care Internetul castiga din ce in ce mai mult teren. ECDL ROMANIA incurajeaza utilizarea Internetului intr-un mod pozitiv, prin oferirea instrumentelor care sa asigure folosirea utila si eficienta a mediului virtual .

ECDL ROMANIA a introdus standardul ECDL la noi in tara in anul 2002 si de atunci a dezvoltat cu succes o retea de centre de testare ECDL, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. Astazi, in Romania sunt inscrisi peste 200.000 de candidati in programul ECDL si s-au acordat mai mult de 130.000 de certificari ECDL in urma celor aprox. 1 milion de examene sustinute in cele peste 700 de centre acreditate ECDL la nivel national.

Tineri (elevi sau studenti), functionari publici sau angajati in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarii ECDL, recunoscuta in 148 de tari de pe toate continentele lumii.