Furnizorul de servicii şi soluţii software EBS România estimează pentru 2012 o cifră de afaceri de 12,5 milioane de euro, în creştere cu 43% faţă de anul trecut.

Traiectoria ascendentă a fost înregistrată pe ambele pieţe, atât internă cât şi externă, în toate zonele de servicii. Pe piaţa locală un aport determinant la această creştere l-au avut vânzările de licenţe, proiecte şi servicii SAP. Pe piaţa externă ne-am încadrat în trendul pozitiv înregistrat în ultimii 2 ani. Diversitatea tehnologică precum şi expertiza proceselor de business SAP ne-au permis o creştere sănătoasă. Aceste două caracteristici ale portofoliului EBS vor asigura şi în viitor o stabilitate a dezvoltării companiei. În ceea ce priveşte anul 2013 planificăm o creştere de 35% faţă de anul curent”, explică Daniel Metz, CEO EBS România.

Anul 2012 a reprezentat pentru EBS un an cu investiţii masive în filiale noi, sedii noi în oraşele în care grupul era deja prezent, dar şi infrastructură şi personal nou. Până în acest moment s-au investit peste 1,5 milioane euro, iar compania îşi propune ca în perioada următoare să continue investiţiile.

Ca şi în ultimii ani vom investi şi în 2013 în infrastructura tehnică şi în îmbunatăţirea condiţiilor de muncă, optimizând în continuare procesele de business. În cursul acestui an cele mai mari două firme din grup, EBS România şi EBS Consulting au fuzionat. Analizăm cu intensitate deschiderea noastră spre îmbunătăţirea prezenţei noastre la sediul clientului prin oferirea unor servicii de tip onsite. În acest context analizăm înfiinţarea unei subsidiare în Germania”, a adăugat Daniel Metz.

Echipa EBS depăşeşte în acest moment 500 de persoane, iar pentru 2013 este planificată angajarea a încă 150 de persoane, din care 80 la Cluj şi restul în cadrul filialelor din ţară.

Compania s-a dezvoltat şi din punct de vedere al numărului de clienţi. Pe piaţa locală portofoliul de clienţi s-a mărit atât pe segmentul Clarvision ERP cât şi pe segmentul SAP. Dintre aceştia se pot enumera: Kromberg&Schubert, Eybl Automotive, Hella România, Plastehnick, Topanel, IAMU Blaj, Kirchhoff Automotive, Besser Orăştie, PBF, Prolemn/Kastamonu sau Bohler. Pe piaţa externă s-au extins parteneriatele existente, dar s-au câştigat şi clienţi noi precum SAGE, Consultinform (Elveţia), HMM, Itelligence sau BLD.

EBS are o bază solidă de parteneri şi clienţi. Ne vom concentra atenţia în satisfacerea cerinţelor bazei de clienţi actuală. Dorim să întărim puternic colaborările pornite în ultimii doi ani. Avem un potenţial ridicat atât în zona SAP, cât şi în celelalte zone tehnologice, cu un centru de greutate în Java”, a mai declarat Daniel Metz, CEO EBS România.