Pe 2 și 3 noiembrie, Tîrgu-Mureșul găzduiește Drupalcamp 2013, una dintre cele mai mari întruniri din Europa a specialiștilor în programare web, folosind Drupal.

Acesta este al patrulea eveniment major organizat de Asociația Drupal România, de când s-a înființat, în anul 2010. Edițiile anterioare ale Drupalcamp au avut loc în Timișoara, București și Arad. Agenția interactivă REEA este sponsor Diamond și sprijină Asociația Drupal România în organizarea acestui eveniment la Tîrgu-Mureș.

Sunt așteptați în jur de 200 de participanți, programatori și dezvoltatori web din România, Ungaria, Moldova, dar și din alte state ale Europei Centrale și de Vest. De asemenea, speakerii care vor fi prezenți aparțin comunității Drupal din întreaga lume.

Înregistrarea la DrupalcampTîrgu-Mureș 2013  este deja deschisă. Toți cei care doresc să participe trebuie să se înscrie pe site-ul mures2013.drupalcamp.ro, apoi să urmărească contul de Twitter al Asociației Drupal România, @drupalromania, hashtag #drupaltgm. Puteți de asemenea, accesa pagina  FAQ , dacă întâmpinați dificultăți la înregistrare.

Web-ul evoluează, Drupal evoluează și el. După lansarea versiunii 7, comunitatea lucrează la următorul pas important: transformarea Drupal într-un produs mai bine adaptat noii lumi a serviciilor web, platformelor mobile și standardelor HTML5. Despre acest aspect, dar și despre utilizarea Drupal în administrație, educație, afaceri și în sectorul organizatiilor neguvernamentale se va discuta în cadrul sesiunilor susținute la Drupalcamp Tîrgu-Mureș 2013.

Sute de mii de oameni şi organizaţii folosesc Drupal pentru website-uri diferite ca putere, incluzând aici: portaluri web comunitare, site-uri de discuţii, site-uri „corporate”, aplicaţii intranet, site-uri personale sau blog-uri, aplicaţii e-Commerce, directoare de resurse sau site-uri social networking.  Drupal este de fapt,  un software opensource distribuit sub GPL (GNU General Public License) şi este menţinut şi dezvoltat de o comunitate de zeci de mii de utilizatori şi dezvoltatori.