O nouă generaţie intră în rândurile managementului companiilor din întreaga lume şi, asemeni generaţiilor anterioare, va avea propriile metode preferate de comunicare şi colaborare. Un studiu global anunţat de Cisco arată că majoritatea directorilor executivi din noua generaţie intenţionează să se bazeze în mare măsură pe soluţiile video pentru mediul de afaceri în vederea comunicării cu echipele, colegii, furnizorii, clienţii şi potenţialii colaboratori, precum şi pentru a permite companiilor să ofere noi produse şi servicii.

Studiul Cisco privind atitudinea tinerilor directori executivi faţă de soluţiile video, prezintă informaţii detaliate legate de părerea liderilor executivi în vârstă de cel mult 34 de ani cu privire la soluţiile video pentru companii care oferă utilizatorilor comunicare video de înaltă calitate, fiabilă şi extrem de sigură, în timp real. Cisco a contractat compania Redshift Research pentru a realiza un sondaj în rândul a peste 1.300 de respondenţi la nivel global. Iată câteva dintre principalele rezultate:

·         Trei din cinci tineri directori executivi spun că se vor baza mult mai mult pe soluţiile video pentru mediul de afaceri în următorii 5 – 10 ani.

·         87% consideră că soluţiile video au un impact semnificativ şi pozitiv asupra unei organizaţii, enumerând diverse avantaje de la îmbunătăţirea experienţei angajaţilor aflaţi la distanţe mari de locul de muncă la economisirea costurilor de transport şi chiar atragerea unor specialişti de top.

·         94% din organizaţiile cu cel mult 400 de angajaţi consideră că soluţiile video reprezintă o metodă de eliminare a barierelor de limbă într-un mediu de lucru tot mai globalizat.

·         87% spun că ar alege să lucreze într-o organizaţie care asigură soluţii de comunicare video în locul unei companii care nu a investit în comunicaţii video pentru mediul de afaceri, deoarece o organizaţie care oferă soluţii video „este interesată să folosească tehnologia pentru a stimula creşterea activităţii.”

Rezultate detaliate

Rezultatele studiului se încadrează în trei categorii principale, primordiale pentru viitorii lideri: impactul comunicării video asupra carierei lor, impactul acesteia asupra întregii organizaţii şi viitoarele nevoi de afaceri.

1. Impactul asupra carierei

Conform rezultatelor, tinerii directori executivi preconizează un impact radical al soluţiilor video asupra modului în care comunică.

·         Dacă trei din cinci (61%) tineri directori executivi au declarat că se vor baza mult mai mult pe soluţii video pentru companii în următorii 5 – 10 ani, cei care îşi propun să conducă cele mai numeroase echipe intenţionează să se bazeze chiar mai mult pe video; 70% din cei care îşi doresc să conducă echipe formate din cel puţin 51 de membri au declarat că se vor baza tot mai mult pe video pe măsură ce avansează în carieră.

·         Având în vedere popularitatea tot mai mare a comunicării video în rândul tinerilor directori executivi, care ar fi, în opinia lor, principalele avantaje ale acestui mediu în prezent şi pe viitor?

·         În prezent: Tinerii directori executivi au declarat că principalele trei avantaje oferite de soluţiile video îţi permit:

o    să observi indicii vizuale

o    să „fii prezent” fără a te deplasa

o    să distribui conţinut în timp real

·         Pe viitor: Aceştia estimează că inovaţiile din tehnologia video le vor permite atât săpersonalizeze, cât şi să îmbunătăţească experienţa – două lucruri pe care nu le poţi face cu uşurinţă atunci când te afli faţă în faţă.

·         54% au precizat că sunt interesaţi să personalizeze experienţa (de exemplu, posibilitatea de a edita şi/sau tăia rapid o înregistrare video de la o şedinţă şi de a o distribui cu ajutorul instrumentelor din mediile de socializare; de a înţelege dinamica unei şedinţe de afaceri video în curs desfăşurare atunci când ajung mai târziu, datorită posibilităţii de a urmări/asculta/scana în particular conţinutul primei părţi a şedinţei)

·         21% au indicat că sunt deosebit de interesaţi de funcţii care vor schimba radical conversaţia —cum ar fi traduceri în alte limbi străine în timp real (de exemplu, subtitrare pentru teleprezenţă) şi texte pe ecran care ar oferi informaţii contextuale despre participanţi, din surse precum LinkedIn şi Salesforce.com.

2. Impact organizaţional

Studiul a arătat că 87% dintre respondenţi consideră că soluţiile video au un impact pozitiv semnificativ asupra unei organizaţii şi au precizat că principalele trei avantaje organizaţionale sunt:

  • reducerea costurilor de transport
  • consolidarea relaţiilor
  • îmbunătăţirea experienţei deplasării către locul de muncă

Alte avantaje organizaţionale importante sunt:

·         Atragerea talentelor. Aproape 9 din 10 (87%) au declarat că investiţia unei companii în soluţii video le-ar influenţa procesul decizional atunci când analizează oferte de muncă similare. Respondenţii au spus că adoptarea tehnologiei video într-o companie i-ar face „să simtă că acea companie este interesată să folosească tehnologia pentru a încuraja creşterea afacerii.”

·         Accent pe organizaţii mai mici. Trei din cinci directori tineri care lucrează în companii cu cel mult 400 de angajaţi au spus că se confruntă cu dificultăţi de comunicare tot mai mari din cauza diferenţelor de limbă, odată cu globalizarea tot mai extinsă a afacerilor.

·         Reducerea barierelor de limbă. Dintre cei care au raportat că se simt dezavantajaţi din cauza diferenţelor de limbă, 94% au spus că soluţiile video pot contribui la depăşirea barierelor de limbă.

·         Principalele trei modalităţi prin care aceşti tineri directori executivi cred că soluţiile video vor ajuta organizaţiile mai mici în privinţa dificultăţilor de limbă constau în faptul că:

o    ambele părţi înţeleg mai bine cum decurge conversaţia.

o    permite participanţilor să îşi dea seama dacă ceilalţi nu înţeleg un concept.

o    consolidează bunele relaţii între culturi.

3. Nevoi viitoare

Odată cu progresul tehnologiei video, se schimbă şi nevoile viitoare ale tinerilor directori. Principalii factori care ar putea afecta utilizarea comunicării video de către respondenţi şi organizaţii sunt:

·         Simplitate şi răspândire. Datele sondajului arată că dacă soluţiile video ar fi la fel de simplu de utilizat şi derăspândite ca alte instrumente de comunicare obişnuite (telefon fix/mobil, mesaje instantanee, e-mail), majoritatea tinerilor directori ar folosi video destul de des:84% declară că ar recurge la soluţii video pentru cel puţin una din fiecare patru interacţiuni pentru care nu se află fizic în acelaşi loc cu persoana sau persoanele cu care colaborează.

·         Mai mult, 53% au precizat că sunt posibili „utilizatori pasionaţi” care ar recurge la soluţiile video pentru 50-100% din interacţiunile care nu au loc faţă în faţă.

·         Calitate. Studiul a arătat că pe măsură ce creşte importanţa unei conversaţii de afaceri, scade toleranţa tinerilor directori executivi faţă de soluţiile video de slabă calitate (cum ar fi cele pe bază de internet). De fapt, pentru comunicaţii critice, majoritatea respondenţilor spun că pur şi simplu ar ignora folosirea soluţiilor video dacă nu ar fi de înaltă calitate. Iată procentele liderilor de nouă generaţie care au declarat că „soluţiile video de calitate slabă ar fi acceptabile” pentru următoarele tipuri de întâlniri:

o    Şedinţe interne – 25%

o    Ad hoc / în deplasare – 22%

o    Furnizori – 17%

o    Clienţi/posibili clienţi – 12%

o    Comunicări critice (cum ar fi discuţii ale consiliului de administraţie şi CEO) – 10%

·         Reţineri privind folosirea camerelor video. Respondenţii din sondaj au fost întrebaţi şi în ce situaţii au mai multe reţineri privind distribuirea imaginilor video. Principalele cinci răspunsuri la nivel global au fost:

o    dezordine în birou

o    preocupări legate de propriul aspect

o    dorinţa de a face mai multe lucruri în acelaşi timp

o    trebuie să mănânce

o    în general, nu se simt în largul lor în faţa camerei video

Citate suplimentare

Răzvan Atimariti Collaboration Product Sales Specialist

“Video devinde o unealtă de lucru indispensabilă. Într-o lume în care rapiditatea şi în acelaşi timp eficienţa în comunicarea cu partenerii de afaceri au devenit cruciale, întâlnirile video de înaltă definiţie sunt soluţia ideală. Liderii viitorului observă deja avantajele oferite de soluţiile video şi înteleg eficienţa unui apel video în faţa unei întâlniri personale.”

Imagine de ansamblu

·         Studiul global Cisco privind atitudinea tinerilor directori executivi faţă de video, ediţia 2013, care a inclus participarea a peste 1.300 de directori executivi  tineri la nivel global, a fost comandat pentru a înţelege mai bine atitudinile tinerilor specialişti în management faţă de aplicaţiile soluţiilor video pentru mediul de afaceri atât în prezent, cât şi pe viitor.

·         Studiul a fost comandat de Cisco şi distribuit de RedShift Research în ideea de a ajuta liderii de companii şi organizaţiile să înţeleagă mai bine posibilele avantaje şi dificultăţile privind comunicarea video în companii.

·         Ţările care au participat la sondaj sunt: Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie şi Statele Unite.