Glissando, companie de top in vanzarea si distributia de pesticide, ingrasaminte si seminte, a ales ASiS ERP pentru a-si gestiona activitatile de vanzare si distributie. Cu o cifra de afaceri de peste 22 milioane de EUR, Glissando detine in prezent 12 depozite regionale si 40 de magazine proprii, la nivel national. 

Glissando utiliza pana acum o solutie informatica dezvoltata in-house, dar, datorita dezvoltarii companiei, solutia nu a mai corespuns necesitatilor crescute, motiv pentru care a decis sa aleaga o solutie integrata ERP consacrata deja in piata.

Nevoia de ERP a aparut din dorinta managementului de a avea un control mai bun asupra vanzarilor de marfuri, asupra stocurilor din magazine si transferurilor din depozite, dar si pentru a usura modalitatea de emitere si accesare a documentelor primare dedicate.

ASiS ERP este un sistem integrat de tip web-based ceea ce pentru Glissando a insemnat instalarea aplicatiilor ASiS pe serverul central si accesarea acestora printr-o conexiune securizata de Internet de la punctele de lucru din tara. Orice informatie din sistem este accesibila in timp real. Astfel documentele de vanzare emise automat la punctele de lucru pot fi vizualizate de la sediu instantaneu si dau efect imediat in contabilitatea companiei. Nu mai este necesara transmiterea fizica a acestora, proces care ingreuna desfasurarea activitatii si nu oferea managementului companiei o imagine fidela asupra stocurilor, vanzarilor si performantelor magazinelor. De asemenea, managementul companiei a solicitat delimitarea accesului pentru fiecare utilizator pe operatiuni specifice. De exemplu, vanzatorii  pot vedea stocul din gestiunea propriului magazin, dar pot vizualiza si stocul de la cel mai apropiat depozit si initia o rezervare. Transferul marfurilor din depozit catre magazin se face printr-o gestiune intermediara (cea a mijlocului de transport), iar in momentul sosirii marfii la magazin, are loc confirmarea transferului in functie de cantitatea receptionata. ASiS ERP a fost configurat astfel incat sa permita inclusiv receptia partiala de marfa.

Platforma tehnologica pe care e construit sistemul ASiS ERP a permis implementarea solutiei in mai putin de 2 luni. La aceasta reusita a contribuit si echipa de implementare Soft Net Consulting, partener al producatorului Alfa Software, care a coordonat acest proces.