Cei mai mulți dintre noi își păstrează melodiile preferate pe telefonul mobil, iar pentru aceștia, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm propun o serie de modele prin care ne putem bucura de muzica de pe telefon la o scară mai largă.

O primă recomandare pentru a beneficia de un sunet de calitate este ca telefonul să provină de la același producător ca în cazul sistemului audio Hi-Fi, în special dacă este vorba despre terminale Samsung sau Sony. În cazul producătorilor precum Apple sau HTC, care nu se ocupă de crearea unor astfel de sisteme audio, alternativele sunt sisteme universale, produse de alte companii din domeniu.

„Cele mai bune performanțe din punct de vedere al compatibilității și partajării de muzică pe sisteme audio Hi-Fi le au telefoanele Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy Note 4, LG G3 și Apple iPhone 6”, a precizat Cosmin Şeclaman – ThePhoneGeeks.

Este deja cunoscut faptul că Sony este o companie care are o gamă de producție extrem de diversificată, producătorul japonez fiind renumit atât pentru crearea de sisteme audio, telefoane sau televizoare, cât și pentru calitatea lor. Astfel, specialistul EuroGsm recomandă modelul Sony Xperia Z3 în special pentru playerul muzical specific companiei, a cărui funcționalitate și calitate audio a reușit să mulțumească generații întregi de utilizatori.

În cazul Samsung, faptul că numele acestei companii se aude din ce în ce mai des pe diferite segmente de piață nu surprinde pe nimeni, iar sistemele lor audio Hi-Fi funcționează excelent. În plus, acest model permite și multitasking-ul în timpul partajării fișierelor cu sistemul Hi-Fi.

„LG G3 vine cu o serie de senzori și aplicații preinstalate, care se potrivesc de minune cu partajarea de fișiere pe sistemele audio high fidelity (Hi-Fi). Una dintre ele este aplicația Remote Control, care ne permite să controlăm sistemul audio de pe telefonul mobil, fără a mai fi nevoiți să utilizăm telecomanda acestuia. Player-ul telefonului este identic cu cel al sistemului Hi-Fi, în cazul în care avem în dotare un sistem produs de către cei de la LG și tocmai de aceea calitatea sunetului în momentul partajării este foarte bună”, a explicat specialistul EuroGsm.

Nu în ultimul rând, varianta Apple iPhone 6 oferă un statut extravagant sistemului Hi-Fi, odată cu utilizarea dock-ului pentru partajare. Un alt avantaj ar fi faptul că nu mai este necesară configurarea/reconfigurarea conexiunii telefonului cu sistemul Hi-Fi, deoarece dock-ul, odată pornit și configurat, salvează aceste setări și permite utilizarea conexiunii mult mai rapid decât în cazul altor modele de telefon.