Pentru SIVECO Romania investitia in cercetare este un avantaj strategic. De 7 ani, compania este implicata in proiecte de cercetare aplicativa sustinute prin Planul National de Cercetare cu cele doua subprograme –  Inovare si Parteneriate – si prin Programele europene FP7 (Al 7-lea program cadru de cercetare si dezvoltare tehnologica al Uniunii Europene), Lifelong Learning, EUREKA, ITEA2.
Cercetarea aplicativa este destinata, in principal, utilizarii cunostintelor stiintifice pentru perfectionarea sau realizarea de noi produse, tehnologii si servicii. SIVECO Romania dezvolta proiecte de eLearning, eHealth si eGovernment in parteneriat cu universitati si institute de cercetare din România si Europa.
“Proiectele noastre ajuta organizatiile de invatamant sa isi adapteze oferta educationala la cerintele reale ale pietei de munca, prin utilizarea celor mai noi tehnologii, si in acelasi timp sa pregateasca studentii pentru societatea informationala. Proiectele din domeniul cercetarii medicale aduc noi sperante pacientilor, in timp ce proiectele din zona formarii profesionale sporesc competentele angajatilor si elimina barierele lingvistice. Proiectele de eGovernment permit dezvoltarea de noi tehnologii care duc la cresterea calitatii serviciilor publice, imbunatatind relatia dintre cetateni si institutiile publice. Pe scurt, beneficiarul major al proiectelor noastre de cercetare este intreaga societate”, a declarat Monica Florea, directorul departamentului Research&Development din cadrul SIVECO Romania.
Printre proiectele dezvoltate in prezent de SIVECO se numara RENOVA (Transfer de cunostinte pentru asistenti medicali si moase din Europa pentru a dezvolta abilitatile profesionale ca manageri – Lifelong Learning Programme) in care compania ofera o platforma de invatare colaborativa, care ajuta la abordarea situatiilor reale simulate de specialisti cu experienta.
In proiectul european TOI4FOOD (Transfer of knowledge and training for European traditional food producers related to innovative quality control methodologies – Lifelong Learning Programme) SIVECO Romania dezvolta o metodologie de formare educationala, precum si o platforma colaborativa pe care se vor derula cursurile online. Proiectul urmareste realizarea unui transfer de cunostinte din Portugalia si Spania in materie de reguli si proceduri europene care trebuie implementate in România in domeniul produselor traditionale.