Pavilionul anului 2013 al Galeriei Serpentine din Londra este proiectat de mult premiatul architect japonez Sou Fujimoto și ocupă 350 de metri pătrați de gazon în fața Galeriei Serpentine. Structura pavilionului este un grilaj de bare de oțel cu lățimea de 20 de milimetri și se prezintă ca o construcție ușoară și semitransparentă care se integrează în peisaj, având aspectul unui nor (în engl. „cloud”).

Această asociere a determinat echipa Serpentine să-și îndrepte atenția către tehnologia de cloud digital și să contacteze compania HP, un lider global în domeniul furnizării de tehnologie cloud. Astfel, s-a conturat o colaborare între cele două pentru a folosi cloud-ul în scopul dezvoltării galeriei.

Maratonul 89plus din cadrul Galeriei Serpentine

Maratonul 89plus (dedicat specialiștilor născuți în 1989 sau după acest an) este cel de-al optulea eveniment al seriei de Maratoane anuale Serpentine, un proiect ambițios care reunește domenii precum arta, cultura, știința și tehnologia. Maratoanele anterioare au inclus: în 2006, Maratonul Interviurilor (cu Rem Koolhaas), în 2007,  Maratonul Experimentelor (cu Olafur Eliasson), Maratonul-Manifest (în 2008), Maratonul Poeziei (în 2009), Maratonul Hărților (în 2010), Maratonul Grădinilor (în 2011) și Maratonul Memoriei, desfășurat anul trecut.

Maratonul 89plus va fi moderat de Hans Ulrich Obrist, Simon Castets și Jochen Volz și se va desfășura în weekend-ul 18-19 octombrie, pe durata a 48 de ore de discursuri, reprezentații și demonstrații live. Evenimentul va reuni practicieni născuți în 1989 sau ulterior, precum și specialiști influenți din toate generațiile. Discursul este concentrat pe impactul societății interconectate și al economiei globale aflate în dezvoltare asupra generației de astăzi.

89plus Clubhouse, platforma digitală a Maratonului 89plus din cadrul Galeriilor Serpentine va fi găzduită pe cloud-ul public al HP, construit pe baza tehnologiei OpenStack. Astfel, persoane din întreaga lume vor putea participa la eveniment prin intermediul mesajelor live postate pe Twitter, al pozelor publicate și răspunsurilor disponibile în timp real. Scopul este acela de a împinge comunicarea dincolo de limitele fizice, centralizând conversațiile care au loc pe rețelele sociale într-un singur spațiu online.

Folosind cloud-ul public de la HP, Galeria Serpentine se poate concentra pe crearea de experiențe creative și inovatoare pentru public, în timp ce HP se ocupă de necesitățile de stocare și operare. Soluția HP asigură accesul la o serie de resurse care pot fi folosite în funcție de necesități, asa cum sunt administrarea imaginilor sau serviciile de mesagerie.

Cloud-ul public de la HP

Cloud-ul public de la HP le asigură clienților o infrastructură cloud de tip open-source cu caracteristici orientate spre business, ce răspunde necesităților dezvoltatorilor și îndeplinește cerințele organizaționale în ceea ce privește portabilitatea și gestionarea încărcării de lucru. În plus, această arhitectură elimină restricțiile tipice unui mediu închis sau cele generate de condițiile impuse de produsele care suportă numai soluțiile provenite de la un anumit vendor.

HP Cloud Services le permite dezvoltatorilor să construiască aplicații de ultimă generație și schimbă economia instalării de aplicații moderne. Fie că sunt dezvoltatori independenți sau companii aflate în top Fortune 100, clienții au acces la un mediu cloud care le asigură libertatea de a alege. Mai multe informații, precum și exemple sunt disponibile pe www.hp-cloudstories.com/.

 

Noile cercetări(1) arată că: specialiștii din domeniul IT consideră că tehnologia cloud este importantă pentru dezvoltarea propriei afaceri (95% dintre respondenți) și creșterea economică (97% dintre respondenți) la nivel european, în timp ce două treimi dintre respondenți sunt de părere că tehnologia cloud determină creșterea economică la nivel european pentru că generează inovație. În plus, până în anul 2016, 75% dintre operațiunile IT vor fi livrate prin proiecte de cloud de tip privat, partajat și public.(2) Mai mult decât atât, 91% dintre participanții la studiu sunt de părere că soluțiile de cloud de tip hibrid sunt importante pentru viitorul inovației în spațiul european.(3)

 

(1)HP a realizat sondajul în timpul conferinței Cloud World Forum 2013 din Londra, pe baza informațiilor oferite de 347 de respondenți pe marginea tehnologiei cloud.

(2)HP a realizat sondajul în timpul conferinței Cloud World Forum 2013 din Londra, pe baza informațiilor oferite de 347 de respondenți pe marginea tehnologiei cloud.

(3)Conform cercetării “Big Data and Cloud,” publicată de Institutul Coleman Parkes în mai 2013: un total de 550 de directori din domeniul afacerilor și al tehnologiei au participat la interviuri telefonice în aprilie 2013. Regiunile au inclus America de Nord (Statele Unite și Canada), Europa și Orientul Mijlociu (Cehia, Franța, Danemarca, Germania, Rusia, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie), regiunea Asia-Pacific (Australia, China, India, Japonia și Coreea de Sud) și America Latină (Brazilia și Mexic).