Peste 500 de elevi si profesori de gimnaziu si de liceu, din intreaga tara au participat la inceputul lunii aprilie la faza nationala a Olimpiadei de Informatica. Liceenii s-au intalnit la Timisoara (30 martie – 5 aprilie 2013), in timp de juniorii au concurat la Oradea (6 – 10 aprilie 2013). ECDL ROMANIA a pastrat traditia de a sustine acordarea medaliilor pentru toti castigatorii, premiind si in acest an cele mai bune rezultate la Olimpiada Nationala de Informatica, atat ale liceenilor cat si ale juniorilor din gimnaziu.

Teatrul National Timisoara a gazduit festivitatea de deschidere a Olimpiadei Nationale de Informatica Liceu, la care au luat parte mai mult de 300 de elevi din clasele IX-XII din intreaga tara. Acestia au fost premiati miercuri, 3 aprilie 2013. Elevul Vlad-Andrei Tarniceru, cls. a IX-a din Piatra Neamt a reusit performanta de a obtine un total de 600 de puncte in urma celor 2 zile de concurs.

Oradea a fost orasul care a reunit in perioada 6-10 aprilie peste 200 de elevi si profesori de gimnaziu, care s-au intrecut in faza finala a Olimpiadei Nationale de Informatica Juniori. Castigatorii au fost anuntati in sala de festivitati a Liceului Teoretic “Ady Endre” Oradea.

Rezultatele finale ale ambelor sesiuni au decis formarea loturilor ce vor reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Informatica si la alte competitii.

ECDL ROMANIA a fost si de aceasta data alaturi de organizatori (Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Inspectoratul Scolar Judetean Bihor) confirmand inca o data importanta pe care o acorda rezultatelor exceptionale ale elevilor, incurajand performanta.