Primul festival de fotografie din București se va desfășura în perioada 5-14 septembrie între Bulevardul Unirii și Șoseaua Kiseleff, centrul Bucureștiului devenind astfel un coridor al artei fotografice în care să ne bucurăm prin ateliere de fotografie, expoziții, proiecții și întâlniri, muzică și pasiune pentru frumos.

O parte dintre activitățile festivalului Bucharest Photo Week fac parte din programul București 555 și, de asemenea, evenimentele din ultimele zile de festival sunt incluse în Zilele Muzeului Național al Țăranului Român.

Timp de o săptămână, Bucharest Photo Week va oferi expoziții, proiecții, ateliere, discuții etc., cu scopul de a prezenta artiști locali și internaționali, de a aduce împreună diferitele școli și entități din domeniu și de a implica publicul larg în explorarea fotografiei contemporane, oferindu-le acces gratuit la aceste activități dedicate fotografiei.

Prima ediție a festivalului va aduce în mijlocul publicului din București invitați speciali din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia și Republica Moldova și va cuprinde 16 expoziții, 10 ateliere,  10 proiecții de fotografie și film, precum și o serie de concursuri cu premii.

„Ne întâlnim cu fotografia zi de zi în media, în spațiile publice și în arta contemporană. În 2014, sunt înscrise oficial în lume peste 120 de festivaluri de fotografie, din care peste jumătate în Europa și vecinătatea acesteia. Bucureștiul era printre puținele capitale europene care nu aveau un festival de fotografie propriu iar Grupul Filos alături de partenerii săi și-a propus să schimbe acest lucru. Am convingerea că proiectul va fi întâmpinat cu entuziasm de către pasionații de fotografie și iubitorii de frumos, așa că îi așteptăm pe toți la numeroasele evenimente pregătite de noi în cadrul Bucharest Photo Week.” a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului Bucharest Photo Week.

Componenta principală a evenimentului este manifestarea „Fotografia în focus – Ediția I, Limbajul non-verbal în fotografie”, proiect inițiat de Asociația Rost cu sprijinul ARCUB și al Primăriei Municipiului București.

F64.ro, cel mai mare magazin foto-video din Europa de Est susține și găzduiește o parte dintre evenimentele Bucharest Photo Week

Există oameni care fac diferența dintre cuvintele poză și fotografie, dar este universal acceptat că acest mod de exprimare s-a dezvoltat atât de mult, încât face parte din viețile noastre fie că vorbim despre artă, fie că vorbim doar plăcerea de a fotografia. F64 a crescut, în primul rând, drept un partener pentru oamenii îndrăgostiți de această activitate și susține acum Bucharest Photo Week, primul festival din Capitală dedicat fotografiei.” a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.

Partenerii evenimentului: F64.ro, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ambasada Republicii Polone la București, Institutul Polonez București, Librăria Bastilia, Canon, Dannart Gallery, Photosetup, Red Carpet Studio, Asociația Bucureștiul meu drag, City Forest, La Vulturi, WWF, Tymbark, Clubul Țăranului, Epson, MyPoster, Azero, Metrorex, Docuart, Education Point, La Blouse Roumaine, Foto4all, PhotoSharp, Editura Litera, Anzi Soft, Școala de Fotografie Freelancer, Viaduct, Micadu, Galateca, Sinapseria, Plastilina, Acuarela, Blastwave, Oitzarisme, Love Issue, Question Mark, PhotoTeam, Radio România Cultural, Radio România Internațional, ClubulFoto.com, IQads, Zile și Nopți, Photographia, Blogdefotografie, Orașul meu, Observator Cultural, TvCity, 24-FUN, Comunitate Foto, Webcultura.