World Photography Organisation lansează astăzi o nouă secțiune a competiției Sony World Photography Awards 2015, dedicată fotografiei cu telefonul mobil.

Cele mai recente tehnologii incluse în telefoanele mobile au condus la creșterea accesibilității pentru fotografi. Instantaneele pot fi surprinse în aproape orice condiții sau locuri, iar toți cei care au acces la un telefon mobil își pot documenta vizual activitățile cotidiene, zi după zi. Categoria telefoane mobile din cadrul Sony World Photography Awards recunoaște această nouă formă de exprimare a libertății creative și cum fotografierea cu telefoanele mobile a contribuit la redefinirea felului în care fotografii își abordează arta.

Indiferent de specializare, fotografii au la dispoziție o lună, începând de astăzi, pentru a înscrie cea mai bună imagine care răspunde următoarelor cerințe: Primești de la viață ceea ce îi oferi. Depășește obișnuitul și observă inspirația din jurul tău. Descoperă extraordinarul folosindu-te de telefonul mobil și privește lumea printr-o lentilă diferită.

Înscrierile sunt gratuite și au loc pe www.worldphoto.org, până la data de 27 februarie.

Cele mai bune 20 de imagini vor fi selectate de un juriu format din:

  • Anna Dickson, Director de Fotografie, Huffington Post, US
  • Chris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK
  • Anthony Lepinay, Fotograf și Director de Creație, Franța
  • Alvin Soon, Associate Editor, HWM și HardwareZone.com, Singapore
  • Evgeny Tchebotarev, CPO și Co-Fondator, 500px, Canada

Lista scurtă va fi publicată pe website-ul World Photography Organisation, www.worldphoto.org, iar marele câștigător va fi ales de public, pe același website, în perioada 10-17 martie.

Autorul pozei preferate de către public va participa la ceremonia Sony World Photography Awards, care va avea loc la Londra, pe 23 aprilie și va primi o serie de produse Sony Mobile, inclusiv un smartphone și o tabletă din vârful de gamă Xperia™.

Astrid Merget Motsenigos, Creative Director, World Photography Organisation declară: “Grație accesului facil la tehnologiile incredibile de astăzi, avem posibilitatea de a surprinde momentele de zi cu zi care alcătuiesc cu adevărat viețile noastre. Majoritatea ne documentăm propria istorie zilnic, prin intermediul telefoanelor mobile, fără a ne gândi prea mult la acest aspect. Această categorie ne permite să privim puțin mai îndeaproape momente care altfel ar părea obișnuite.”

Anthony Lepinay, membru al juriului, este un fotograf francez de stradă care fotografiază frecvent cu telefonul mobil: “Este o adevărată plăcere să văd cum fotografia evoluează, cu noi tehnologii și noi întrebuințări. Rezultatele imediate schimbă felul în care gândim imaginile. Trebuie să fim mereu ‘porniți’ pentru a surprinde momentul perfect. Și sper să descopăr câteva momente perfecte în această categorie.”

Mai multe detalii despre Sony World Photography Awards și World Photography Organisation sunt disponibile pe www.worldphoto.org.