F64 aduce în atenția pasionaților de fotografie expoziția foto ”Ultimii oameni din Groapa Văcărești”, semnată de Cristian Munteanu. Vernisajul va avea loc pe 17 februarie, de la ora 19.00, la sala expozițională din cadrul magazinului F64.

Proiectul fotodocumentar a fost inițiat de Cristian Munteanu, alături de Sorin Vidis, în aprilie 2013 și a durat un an și jumătate. Fotografiile surprind poveștile a șapte familii care trăiau în Groapa Văcărești, în zona dinspre mall-ul Sun Plaza. Viața lor a început să se schimbe în urma unui incendiu, în care a murit o fetiță de nici un an, și a amenințărilor venite din partea Primăriei sectorului 4. Speriați, mulți dintre aceștia au decis să plece, astfel încât în decembrie 2014 rămăseseră doar două familii.

”Am plecat la drum, pe de o parte, pentru că subiectul era ofertant din punct de vedere fotografic: surprinderea vieții de zi cu zi a ultimilor oameni care trăiau în zonă, înainte ca aceasta să devină Parc Național, iar ei să fie nevoiți să plece. Pe de altă parte, am vrut să aduc povestea acestor familii în atenția celor care ar fi putut să le ajute cu ceva,” mărturisește Cristian.