AVAST Software, producătorul celui mai folosit antivirus din lume, a integrat soluția AVAST Antivirus 8 la Universitatea din București – Facultatea de Administrație și afaceri. Facultatea de Administrație și Afaceri (FAA) este cea mai tânără facultate din cadrul Universității București. Facultatea a fost înființată în anul 2000, iar în cei 13 ani a cunoscut o extindere deosebită. În prezent, FAA are trei specializări în programul de învățământ de licență (Administrarea Afacerilor, Administrație Publică și Marketing) și mai multe programe de masterat. În anul universitar 2012-2013, facultatea a avut peste 2.500 de studenți și masteranzi.

Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București dispune de o infrastructură IT eterogenă. Sunt disponibile desktop-uri cu diverse configurații și diverse sisteme de operare (Windows XP, Windows Vista, Windows 7)

“Pe parcursul timpului am încercat mai multe soluții antivirus. Până la selecția AVAST Antivirus am avut multiple probleme de securitate cu infrastructura IT a facultății. Susținerea proiectelor, testarea, instalarea diverselor aplicații  ca suport pentru mai multe discipline – sunt numai câteva dintre elementele specifice unei infrastructuri academice. Infrastructura IT a unei facultăți, ținând cont de aceste aspect, trebuie să fie deschisă și cu politici de acces la resurse extreme de flexibile.  ” a declarat Silviu Cojocaru, Lector Universitar la Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București.

Implementarea AVAST  în cadrul Universității din București – Facultatea de Administrație și Afaceri a contribuit la creșterea nivelului de siguranță la nivelul organizației. “După implementarea AVAST nu am mai avut probleme de securitate grave, care să afecteze procesele educaționale din cadrul instituției.” a precizat Silviu Cojocaru.

Soluția  este simplu de gestionat și nu necesită un efort deosebit de administrare. AVAST este folosit pe calculatoarele din cadrul facultății, iar cei mai mulți dintre studenți o  folosesc și pe laptop-urile personale. ” a completat Silviu Cojocaru.

AVAST Antivirus este o soluție flexibilă și robustă, capabilă să răspundă unor nevoi complexe de securitate din cadrul organizațiilor. Faptul că peste 1 milion de utilizatori în România și  150 de milioane de utilizatori la nivel global folosesc această soluție,  constituie o garanție a stabilității și flexibilității AVAST.” a precizat Claudiu Chirita, reprezentant Easy Media, avast! Country Distributor.

AVAST Software susţine mediul academic printr-o politică specifică de licenţiere şi prin oferirea de servicii de suport avansate. În acest sens, licenţele antivirus pentru mediul academic sunt disponibile cu un discount de 50% faţă de licenţierea specifică mediului de afaceri.