Cel de-al patrulea an consecutiv al concursului ASTRA Talent este pe punctul de a începe. Competiţia internaţională de artă pentru copii este organizată de SES (Euronext Paris şi Bursa de Valori Luxemburg: SESG) în Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Serbia. Copii cu vârste între 8 şi 15 ani trebuie să ilustreze într-un poster avantajele serviciilor prin satelit. Pentru fiecare desen înregistrat în concurs, ASTRA va dona 1 euro organizaţiei Crucea Roşie din Croaţia. Banii vor fi utilizaţi pentru sprijinirea reconstrucției şcolilor distruse de inundaţiile dezastruoase care au afectat sud-estul Europei în 2014.

Competiţia ASTRA se va desfăşura din 1 octombrie până pe 30 noiembrie 2014. Un juriu format din ilustratori şi custozi de expoziţii va alege 12 opere de artă care urmează a primi premii utile.

Desenele copiilor trebuie încărcate pe pagina de internet www.astratalent.eu, unde vor fi votate între 10 și 30 noiembrie. Șase copii ale căror desene vor fi cele mai votate de public vor fi de asemenea premiate.

„Rezultatele din anii trecuţi ne arată cât de creativi şi de talentaţi sunt copiii. Este de asemenea important ca iniţiativa să aibă un ţel nobil. Anul acesta, tinerii artişti vor avea posibilitatea de a-şi ajuta colegii afectaţi de dezastrele naturale” explică Barbara Uzunowa-Drymer, Director Marketing ECE SES ASTRA.

„Crucea Roşie din Croaţia încă se mai luptă cu urmările inundaţiilor care au distrus sud-estul Europei în 2014. Suntem recunoscători pentru sprijinul SES şi pentru lucrările acestor copii artişti, a căror creativitate este pusă în slujba unei bune cauze”, declară Crucea Roşie din Croaţia.

Pentru informaţii suplimentare şi reguli concurs, vizitaţi: www.astratalent.eu