La inceputul anului 2013, Softline a achizitionat Novacom, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata IT din Republica Belarus. Portofoliul companiei cuprinde un numar mare de proiecte de succes, precum dezvoltarea de solutii personalizate si dezvoltare si implementare de sisteme informatice pentru diverse platforme si tehnologii. Novacom ofera un spectru larg de servicii, personalizate pentru fiecare client in parte, de la consultanta IT si dezvoltare de sisteme informatice pana la solutii de securitate si servicii de suport si mentenanta.

Softline Goup, liderul pietei IT din Rusia, prezent in Romania din 2010 prin reprezentanta din Bucuresti, a achizitionat la inceputul anului 2013 compania Novacom, principalul integrator si dezvoltator de software din Republica Belarus. Portofoliul Novacom este foarte variat si cuprinde dezvoltarea si implementarea de solutii complexe pentru clienti din sectorul guvernamental si cel privat deopotriva. Novacom este Oracle Gold Partner si Partener Kaspersky Lab si 1C. Angajatii companiei detin certificari in tehnologii Microsoft, Oracle, ABBY, DELLO, in sisteme electronice de gestionare a fluxului de lucru Directum si in sisteme Lotsia PDM si T-Flex de gestionare a ciclului de viata al produselor.

“Novacom vine cu un portofoliu bogat de solutii specializate pentru mai multe industrii, fapt ce va contribui la o crestere comuna mai rapida in domeniul serviciilor IT. Novacom este un jucator important pe piata IT din Republica Belarus si dispune de competente care vor fi de un real ajutor in viitoarele proiecte comune din Rusia, CSI, Romania si celelalte locatii in care Softline este prezenta”, afirma Igor Borovikov, Presedintele Consiliului de Administratie Softline.