Pe măsură ce fiecare producător de plăci de bază dezvălui noile sale produse pentru seria Intel® 9, putem vedea clar o promovare rapidă a interfeţei PCIe Gen2 x2 M.2, pe plăcile de bază desktop. Chiar şi aşa, ASRock Inc. reuşeşte să preia conducerea din nou, dezvăluind modelul Z97 Extreme6 ce vine dotat cu un soket Ultra M.2 PCIe Gen3 x4. Cu o lăţime de bandă dublă, ASRock Ultra M.2 este capabil să spargă limita de viteză SATA3 6Gb/s, depăşind astfel concurenţa.

Secretul din spatele soket-ului Ultra M.2

Prin dezvoltarea soket-ului Ultra M.2, ASRock a dat dovadă de inovaţie şi creativitate, fiind prima companie producătoare de plăci de bază ce a dublat lăţimea de bandă a slot-ului M.2 la PCIe Gen3 x4! Mai mult, amplasarea sa este special gândită pentru a optimiza viteza de transfer.

Spre exemplu, la o placă de bază normal, ruta semnalului porneşte de la dispozitivul M.2, trece prin chipset-ul onboard şi ajunge în final la CPU. De cealaltă parte, conectând interfaţa M.2 direct la CPU, ASRock Ultra M.2 a redus latenţa şi a adus viteza de transfer a datelor la un nou nivel!

Experimentează cea mai rapidă viteză din lume cu ASRock’s Ultra M.2

Viteza teoretică obţinută de interfaţa Ultra M.2 este de 32Gb/s, depăşind astfel de 6 ori pe cea a portului PCIe x1 M.2, şi de 3 ori pe cea a portului PCIe x2 M.2 (Chart 1). În ceea ce priveşte comparaţia Ultra M.2 vs. M.2 normal, un SSD Samsung XP941 PCIe x4 M.2 pe un soket Ultra M.2 obţine o viteză la citire de 1.16GB/s, 46% mai rapidă decât la utilizarea soket-ului PCIe x2 M.2 socket (Chart 2). În situaţia unui SSD PCIe x2 M.2 testat pe un soket Ultra M.2, datorită link-ului direct dintre interfaţa Ultra M.2 şi CPU, viteza de citire a SSD-ului este cu 8.8% mai mare decât cea obţinută pe un soket M.2 normal. In secţiunea Chart 3(poza de mai jos) se poate observa că latenţa mai mică a design-ului Ultra M.2 chiar contează.

Construită pentru pasionaţii de tehnologie – Z97 Extreme6

Putem concluziona că ASRock Ultra M.2 este componenta cheie pentru a depăşi bariera performanţelor pe actualele PC-uri desktop. Odată cu răspândirea rapidă a soket-urilor Ultra M.2 şi M.2, vom vedea o nouă eră a vitezelor de transfer. Dacă eşti în căutarea unei soluţii care să-ţi ofere performanţe ridicate si viteze de transfer superioare, atunci trebuie să arunci o privire la modelul ASRock Z97 Extreme6, singura placă de bază ce oferă cel mai rapid soket Ultra M.2 din lume, tehnologie ASRock Super Alloy, 12 Phase Power Design, Purity Sound™ 2, Dual LAN, interfaţă SATA Express *, ASRock Cloud şi multe alte dotări unice.

* Suportul va fi anunţat în curand.