Zoom va adăuga în curând pe vehiculele Tesla, potrivit unui anunț oficial al companiei din spatele cunoscutei aplicații de conferințe video, permițând șoferilor să participe la apeluri video și audio fără a utiliza un dispozitiv mobil (via Drive Tesla Canada).

Anunțul a fost făcut marți de Natasha Walia, group product manager la Zoom, în cadrul evenimentului Zoomtopia 2022, alături de o scurtă demonstrație video a funcției într-o Tesla Model Y. Aplicația ar folosi camera aflată deasupra oglinzii retrovizoare, permițând proprietarilor Tesla să vadă exact ce monitorizează camera respectivă și să o folosească ca webcam.

Funcția principală a camerei din cabină este de a monitoriza atenția șoferului în timp ce pilotul automat este angajat, permițând vehiculului să furnizeze alerte sau avertismente sonore, deși funcția a ridicat anterior îngrijorări cu privire la confidențialitatea șoferului. Dacă Zoom utilizează camera de cabină, atunci ar putea fi ridicate întrebări suplimentare cu privire la permisiunile de acces acordate aplicațiilor terțe.

Integrarea Zoom nu are o dată oficială de lansare, dar va veni pe “toate noile modele Tesla, în curând”. Videoclipul care demonstrează funcția nu arată vehiculul în mișcare, în timpul unui apel, astfel încât este probabil ca aplicația Zoom să fie dezactivată, cu excepția cazului în care vehiculul este parcat.

Sursa: https://www.theverge.com/2022/11/9/23449001/zoom-tesla-announcement-conference-calling