Gazdele meeting-urilor online de pe platforma Zoom pot întrerupe acum o întâlnire în timp ce elimină un participant perturbator, iar un nou instrument de scanare web va căuta linkuri de întâlnire compromise.

Zoom a introdus noi măsuri de securitate pentru a permite gazdelor întâlnirilor virtuale să îndepărteze participanții perturbatori sau neautorizați și să îi raporteze administratorilor Zoom, alături de alte instrumente binevenite pentru a ține la distanță trolii.

Noile caracteristici includ o opțiune care permite gazdelor și partenerilor lor cu drepturi de administrare să oprească temporar o întâlnire în timp ce elimină un participant perturbator. Sub pictograma de securitate, gazdele și co-gazdele pot întrerupe toate videoclipurile, sunetul, chat-ul și partajarea ecranului într-o întâlnire în curs făcând clic pe „Suspend Participant Activities”. Orice înregistrare a întâlnirii se va opri, iar sălile de desfășurare a întâlnirii se vor închide.

Gazdele vor putea apoi să raporteze un participant, împreună cu orice detalii sau capturi de ecran. Odată ce au trimis aceste informații, utilizatorii raportați vor fi eliminați de la întâlnire și o alertă va fi trimisă echipei Zoom’s Trust and Safety.

Gazdele își pot relua întâlnirea împreună cu oricare dintre funcțiile video sau de chat pe care doresc să le reactiveze.

Funcția „Suspend Participant Activities” este în mod prestabilit activată pentru toți utilizatorii Zoom, cu conturi gratuite sau cu plată.

În plus, participanții la întâlnire pot acum raporta un utilizator perturbator direct de la clientul Zoom făcând clic pe insigna „Security” din stânga sus. Acest lucru poate fi activat sau dezactivat de proprietarii de conturi și de administratori și este acceptat pe Zoom pentru desktop și mobil pe toate platformele. Suportul pentru configurările web și desktop virtual vine înainte de sfârșitul anului, au anunțat responsabilii de la Zoom.

Zoom a avut o problemă persistentă cu utilizatorii neautorizați care întrerup întâlnirile, acțiune cunoscută și sub denumirea de „Zoom-bombing”, în special pe măsură ce utilizarea platformei a luat amploare în acest an.

În aceste cazuri, cineva care a obținut un ID de întâlnire Zoom – după ce l-a văzut postat pe rețelele de socializare sau distribuit printr-o captură de ecran, de exemplu – s-ar putea alătura destul de ușor și întrerupe o întâlnire.

Zoom a petrecut cea mai mare parte a anului 2020 remediind aceste probleme, cel mai recent cu lansarea mult așteptată a criptării end-to-end pentru toți utilizatorii. Acum compania a luat măsuri suplimentare pentru a preveni trolii nedoriți: compania a lansat un „At-Risk Meeting Notifier”, care scanează rețelele sociale, forumurile și alte site-uri web pentru a găsi link-uri de meeting-uri Zoom care au fost partajate public.

Dacă detectează un link, instrumentul va notifica automat proprietarul contului pentru a le spune că întâlnirea lor ar putea fi compromisă. Utilizatorilor li se vor oferi sugestii cu privire la acțiunile pe care ar trebui să le întreprindă, de exemplu crearea unei noi întâlniri sau activarea caracteristicilor de securitate.

Zoom subliniază că una dintre cele mai bune modalități de a preveni acțiunile de Zoom-bombing este în același timp și cea mai evidentă: nu distribuiți niciodată un ID de întâlnire sau o parolă pe rețelele de socializare sau pe orice alt site public.

Sursa: TechRepublic