Blogul companiei Pierre Audoin Consultants, PAC Blog, anunta aprobarea pe care Amazon Web Services a primit-o din partea Bancii Olandeze pentru a fi folosita in industria sistemelor financiare.

Aceasta miscare va starni multe reflectii, in special pentru actualii furnizori de astfel de servicii care presteaza pe piata olandeza, precum KPN Corporate Market, IBM sau HP, cu care AWS s-ar afla in competitie. De asemenea, vorbim si despre alte tensiuni intre vanzatorii de infrasctructuri traditionale si ecosistemele lor bancare.

Evenimentul nu trebuie privit numai la nivelul pietei olandeze. Se cunoaste sensibilitatea pietei europene atunci cand vine vorba despre securitatea si intimitatea datelor, dar si despre rezistenta fata de Cloud. Totusi, Olanda, prin traditie, a fost cu mult inaintea altor tari cand a fost vorba de astfel de probleme.

Sectorul bancar este recunoscut pentru atentia pe care o acorda securitatii datelor. Datele si IT-ul sunt esentiale pentru o banca. Validarea unui astfel de program de catre o tara a Uniunii Europene are putere legitima, indicand seriozitate si eficienta. Aceasta apropbare din partea Olandei reprezinta un mare succes pentru AWS. Daca pana la acest moment banci existau banci care foloseau AWS in mod limitat, acum vorbim despre o extindere la nivel national.

Sursa: http://blog.pac-online.com/2013/08/amazon-breaks-ice-in-the-dutch-banking-market-other-eu-states-to-follow/