După mai bine de cinci luni de pregătiri, prima platformă online, care se adresează exclusiv internaționalizării producătorilor mici şi mijlocii, a fost lansată.

Platforma se numește regiconia.com și are drept obiectiv principal susţinerea producătorilor în procesul de internaţionalizare.

Potrivit literaturii de specialitate printre principalele obstacole ale internaționalizării cu care se confruntă în general producătorii mici și mijlocii sunt: lipsa de capital; lipsa de experiență internațională; informațiile limitate referitoare la piețe de interes; diferențe de cultură și de limbă; imposibilitatea de a contacta potențiali clienți pe piețele externe. Aceste bariere transformă procesul de internaționalizare într-un proces dificil de depășit.

Prin îmbunătățirea serviciilor oferite de concurenții noștri am realizat o platformă ușor de utilizat, special concepută pentru a depăși cu succes o parte din barierele internaționalizării cu care se confruntă producătorii mici și mijlocii. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul aplicațiilor de marketing online.

Printre aplicațiile de marketing online pe care le folosim se numără: modul pentru suportul mai multor limbi, magazin online (în dezvoltare), modul de plată online (în dezvoltare), modul pentru cerere de cotație preț, modul de SEO personalizat pentru fiecare companie (pe pagină), modul pentru promovare pe platformele de socializare, modul pentru testimonialele clienților și diferite module de statistici.

„Prin dezvoltarea platformei şi crearea serviciilor ne-am dorit să oferim IMM-urilor o soluţie eficientă şi inovatoare, uşor de integrat în strategia acestora de promovare la nivel naţional, dar în special la nivel internaţional. Pe viitor ne dorim să oferim o soluţie completă pentru internaţionalizarea IMM-urilor folosind numai soluţii inovative online”, a mărturisit Ioan-Iustin Vadana, coordonatorul acestui proiect.

Cum va funcţiona platforma? Pentru a susține producătorii de top, echipa regiconia.com a decis ca în perioada Februarie 2014 – Ianuarie 2015, toate resursele platformei vor putea fi folosite în mod gratuit. În această perioadă echipa regiconia.com își rezervă dreptul de a selecta producătorii care vor beneficia de acest suport.

De la începutul anului 2015 companiile își vor putea păstra contul pe platformă în calitate de membri neplătitori (având acces la catalogul online regiconia.com doar pentru prezentarea produselor la nivel național), sau vor putea deveni membri plătitori (având acces la catalogul online şi la un magazin propriu, pentru prezentare şi comercializare produselor la nivel național și internațional).

Dintre partenerii acestui proiect menționăm: Haute Ecole de Gestion de Fribourg, Vadana Research & Web Consulting, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Camera de Comerț și Industrie Bacău, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR.

Daca sunteți un producător cu produse de top, înscrieți-vă pe http://regiconia.ro/incepe