ADATA™ Technology, companie de top între furnizorii de module DRAM ultra-performante și produse NAND Flash, a lansat noul SSD din seria Premier Pro, SP920. Produsul este proiectat pentru a atinge performanţele necesare transferului de fişiere multimedia. De asemenea, dimenisunile sale sunt de 2.5” şi este echipat cu un controller Marvell de ultimă generaţie ce implementează tehnologia SATAIII de 6Gb/sec.

SSD-urile continuă să devină produse mainstream, datorită performanţelor aşteptate de la disk-ul primar pentru sisteme de operare, jocuri şi media HD. SP920 oferă performanţe ridicate în multe situaţii dificile, dar este rapid în mod special pentru transferul fişierelor multimedia (date necomprimate). Vitezele de citire/scriere pentru 4KB ating valori de 98,000/88,000 IOPS şi vitezele secvenţiale de citire/scriere sunt de până la 560/500 MB/s. În plus, SSD-ul funcţionează la aceleaşi viteze chiar şi când este în proporție de 90% plin, spre deosebire de alte dispozitive cărora le scad performanţele pe măsură ce spaţiul de stocare este utilizat.

SP920 vine în variante de 128GB, 256GB, iar modelele 512GB şi 1TB vor fi lansate în curând. SSD-ul profită pe deplin de capacitatea chipului flash NÂND, îmbunătăţind cu 7% spaţiul folosibil pe disk, faţă de multe alte modele de pe piaţă. Pentru upgrade de la un hard disk mecanic, SP920 vine cu un suport de 2.5mm, ce poate fi instalat în notebook-uri de 7mm şi 9.5mm, şi cu un adaptor de 3.5” pentru computere desktop.

Cumpărătorii se vor bucura acum de şi mai multă putere cu ajutorul noului ADATA SSD Toolbox. Acest software oferă multe informaţii despre disk, permite schimbarea setărilor şi îmbunătăţeşte durata de viaţă şi performanţele SSD-ului. ADATA Premier Pro SP920 este SSD-ul ideal din punct de vedere al performanţei, securităţii şi stabilităţii.