Xerox lansează raportul său anual „Global Citizenship” pe anul 2013, care surprinde progresele companiei din birourile din toată lumea în privinţa sustenabilităţii, pe categorii precum energie, apă şi deşeuri.

Printre cele mai importante programe şi rezultate obţinute de Xerox în materie de sustenabilitate se află:

  • Programul Energy Challenge pe 2012 care a condus la o reducere cu 42% a emisiilor de gaze de seră în ultimii 10 ani
  • Programul Zero Waste to Landfill care a ajuns la o rată de refolosire şi reciclare a echipamentelor şi a consumabilelor de până la 99,3%
  • Programul Water Conservation a redus consumul de apă cu până la 17% în ultimul an
  • Încheierea cu succes al celui de-al 17-lea an de parteneriat cu The Nature Conservancy, o organizaţie globală de protecţie a mediului. Organizaţia are peste un million de membri şi a protejat până acum peste 119 milioane de acri de teren şi mii de mile de râuri în toată lumea.

Raportul Global Citizenship este organizat în patru secţiuni, care urmăresc eforturile Xerox în materie de sustenabilitate: sprijinire a clienţilor, îmbunătăţirea locului de muncă, conservarea planetei şi dezvoltarea comunităţii.

Pentru al şaselea an consecutiv, Xerox a răspuns criteriilor FTSE4Good privind CSR-ul, agajamentul social şi al părţilor interesate, drepturile omului şi acţiunile de protejare a mediului. Creat în 2011, Index-ul FTSE4Good reprezintă o serie de repere pentru investitorii responsabili, care vor să măsoare performanţa companiilor în care investesc, folosind standarde internaţionale recunoscute.