În ciuda oportunităților oferite de tehnologia inkjet, mulți furnizori de servicii de imprimare întâmpină dificultăți în a adopta tehnologia, în principal, din cauza costurilor. La drupa, Xerox își dorește să schimbe această situație.

 

“Xerox face o schimbare radicală în segmentul inkjet. Vă invităm să aflați mai multe despre situația actuală, precum și despre planurile pe care le avem pentru clienții noștri”, a afirmat Robert Stabler, senior vice president și general manager, Global Graphic Communications Business Group, Xerox. “Avem două noi platforme și o gamă largă de produse, concepute pentru a face tehnologia inkjet mai accesibilă pentru furnizorii de servicii de imprimare.”

 

Noi prese performante cu tehnologia inkjet

Atât echipamentul cu alimentare din coală, Xerox Brenva™ HD Production Inkjet, cât și echipamentul cu alimentare din rolă, Xerox Trivor 2400 Inkjet, sunt expuse la standul Xerox de la drupa. Conform InfoTrends, se estimează că volumul global al imprimării de producție color inkjet va crește cu 23% până în 20191. Aceste prese oferă agențiilor care operează cu volume mici de imprimare opțiuni și oportunități de a intra pe piața profitabilă a tehnologiei inkjet.

 

Echipamentul Brenva HD deschide noi posibilități de a folosi tehnologia inkjet pe piața aplicațiilor tranzacționale, de direct mail și a cărților, combinând eficiența de cost asociată tehnologiei inkjet cu flexibilitatea alimentării din coală. Cu ajutorul presei Trivor 2400, agențiile pot face trecerea la zone mai extinse de aplicații, cum ar fi cataloagele, revistele și cărțile color. Această presă oferă un nivel ridicat al productivității, fără a ocupa mult spațiu.

 

Demonstrații de tehnologie cu noi cerneluri și soluții de ambalare

La stand, Xerox face demonstrații privind cerneluri noi și ambalaje, printre care se numără:

  • Xerox High Fusion Ink – noua cerneală care permite imprimarea inkjet pe hârtia cretată folosită pentru imprimarea offset, eliminând nevoia pentru pre sau post tratarea hârtiei.
  • Un toner transparent pentru a cincea stație de imprimare a presei Xerox iGen® 5.
  • Echipamentul Xerox Direct to Object Inkjet – imprimare inkjet pe obiecte 3D, de mărimea unui capac de sticlă, a unei caști de protecție pentru fotbal sau a unei perechi de pantofi, eliminând nevoia de etichete.

 

Un nou parteneriat pentru optimizarea imprimării cartoanelor pentru ambalaje

La drupa, experții Xerox și KBA‑Sheetfed Solutions, o divizie a grupului Koenig & Bauer (KBA), dezvăluie mai multe detalii despre parteneriatul încheiat în vederea dezvoltării primei prese digitale de tip B1, de 40 de inch, cu alimentare din coală, dedicată pieței cartoanelor pentru ambalaje. Echipamentu KBA VariJET® 106 by Xerox oferă beneficiile imprimării digitale, cum ar fi posibilitatea de a individualiza cartoanele, ceea ce deschide noi oportunități de business pentru echipamentele industriale de producție.

 

Simplificarea producției de cataloage personalizate

Xerox, XMPie, o companie Xerox, Solimar și Mueller Martini realizează demonstrații cu o nouă soluție pentru fluxuri de lucru, dedicată producției de cataloage personalizate, pe echipamentul Trivor 2400. Soluția Xerox Personalized Catalog utilizează atât Xerox FreeFlow® Core pentru a automatiza întregul proces, cât și XMPie PersonalEffect®, pentru a crea conținut individualizat în funcție de cerințele specifice venite de la clienți. Echipamentul Presto II Digital Saddle Stitcher, de la Mueller Martini, este folosit pentru legarea și finisarea produselor.

 

Alte atracții la stand includ:

  • Soluții pentru fluxuri de lucru și pentru personalizare – Oferte pentru cloud, soluții pentru imprimarea digitală și aplicații pentru imprimarea de date variabile.
  • Presa Xerox iGen 5  – A cincea stație de imprimare a echipamentului iGen 5 a primit acreditarea FDA pentru culorile albastru, verde și portocaliu pentru extinderea gamut-ului de culoare.
  • Presele Xerox Impika® Evolution și Xerox Rialto™ 900 Inkjet – Ambele prese au primit recent certificarea Fogra pentru calitatea și performanța proceselor.

 

Standul Xerox de la drupa se află în Hall 8B A62, Messe Düsseldorf. Sub deviza “Let the Work Flow”, standul este împărțit în 6 zone de aplicații, incluzând direct mail, cărți, cataloage, aplicații tranzacționale, fotografii și ambalaje. Pentru mai multe informații despre activitatea Xerox la drupa, vizitați: xerox.com/drupa.