Windows 8 este o schimbare ambițioasă, iar progresul făcut de la lansare și până în prezent se vede în reacțiile clienților, precum și în încrederea partenerilor în ecosistemul Windows.

Ciprian Donciu, Country Manager ASUS (Romania & Ungaria):  “Lider global pe piața desktop-urilor și a portabilelor, ASUS le-a oferit utilizatorilor experiența Windows 8 încă din prima zi a lansării oficiale a sistemului de operare.

Vârfurile de lance ale portofoliului (Taichi, Transformer Book, Zenbook) au fost însoțite de produse mainstream (precum Vivo Book, Vivo Tab) acoperind o plajă extinsă de prețuri și facilități.

Cooperând strâns cu Microsoft, vrem sa facem cât mai accesibilă interfața tactilă, integrând-o pe majoritatea produselor ASUS (ultrabook-uri, all-in-one-uri, tablete).

Cererea de echipamente ASUS cu sistem de operare preinstalat este semnificativă și avem încredere că numărul celor care vor opta pentru Window 8 va crește puternic în perioada imediat următoare. Este doar o chestiune de timp ca marea masă de utilizatori să intre în contact cu noua interfață, iar personalul din magazine să poată oferi consilierea adecvată adoptării Windows 8.”

Aplicații și ecosistem

Ecosistemul Windows a crescut constant de la lansarea Windows 8. În prezent, numărul de aplicații publicate în Windows Store a crescut de 6 ori de la lansarea noului sistem de operare. În același timp, am depășit cifra de 250 de milioane de aplicații descărcate din Windows Store în aceste 6 luni la nivel global.

Pe plan local, Microsoft lucrează îndeaproape cu parteneri și dezvoltatori pentru a aduce pe piață o gamă variată de dispozitive Windows 8, precum și conținut și aplicații relevante, adecvate intereselor și pasiunilor fiecărui utilizator. Un exemplu în acest sens îl constituie Seenow,primul serviciu de live TV și Video on Demand din România disponibil pe toate ecranele – PC, smartphone, tabletă și Smart TV.

Cătălin Clemente, Director Marketing și Vânzări Direct One SA: “Încă de la lansare, Seenow a fost centrat pe mobilitate și prezența pe toate ecranele pe care utilizatorii accesează conținutul video.

În mai bine de un an și jumătate de Seenow, am observat că PC-ul este platforma preferată, atribuindu-și mai mult de 65% din timpul alocat consumului video. Cum PC-ul devine din ce în ce mai mobil, devine evidentă nevoia de integrare a Seenow și cu noile sisteme Windows. Aplicația Seenow pentru PC și tablete Windows 8 este disponibilă încă din luna ianuarie 2013, iar în cursul lunii mai vom lansa și varianta pentru smartphone.”

Microsoft oferă dezvoltatorilor un mediu productiv pentru scrierea de aplicații pentru platforma Windows, prin accesul la instrumente de dezvoltare moderne și posibilitatea reutilizării experiențelor dezvoltatorilor pe alte platforme. Prin urmare, este mai ușor ca niciodată să devii dezvoltator pe platforma Windows!

Pentru consumatorii finali, acest lucru se traduce prin mai multe aplicații relevante și atractive, însoțite de o ofertă bogată de dispozitive Windows 8 disponibile chiar azi în magazinele de retail.

Servicii integrate

Am anunțat recent că avem peste 250 de milioane de utilizatori SkyDrive la nivel global. În același timp, lucrăm la adăugarea de funcționalități din ce în ce mai atractive serviciului de e-mail personal, Outlook.com, inclusiv integrarea cu Skype, funcționalitate care va fi disponibilă în următoarele luni utilizatorilor din întreaga lume.  În prezent, avem 400 de milioane de conturi active Outlook.com, după migrarea clienților de Hotmail încheiată recent.

What’s next

Într-un interviu recent, Julie Larson-Green, Corporate Vice President for Windows, Microsoft Corp, a detaliat abordarea Microsoft de a pregăti sistemul de operare Windows pentru o lume în care mobilitatea este în prim plan. Continuăm să ascultăm feedback-ul clienților noștri și continuăm să îmbunătățim experiența acestora cu tehnologia noastră. În acest sens, pregătim un update în acest an, cunoscut sub numele de cod “Windows Blue”. Mai mult, Julie a anunțat că primul preview public al Windows Blue va avea loc la conferința anuală BUILD, la sfârșitul lunii iunie.

Windows Blue avansează inovațiile aduse de Windows 8 pe o gamă variată de dispozitive de toate mărimile, variind la nivel de display, baterie și performanță. Mai mult, creează noi oportunități pentru ecosistemul Microsoft. Va oferi mai multe opțiuni pentru companii și consumatorii finali deopotrivă. Nu în ultimul rând, update-ul Windows Blue este o oportunitate pentru Microsoft de a răspunde feedback-ului utilizatorilor. Dintr-o perspectivă mai largă, Windows Blue face parte din schimbarea Microsoft într-o companie de device-uri și servicii.

Pentru mai multe informații, poți consulta blog-ul oficial Windows: http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/05/06/windows-8-at-6-months-q-amp-a-with-tami-reller.aspx

Pentru alte detalii, îți stau la dispoziție.