Forumul Economic Mondial (World Economic Forum – WEF) a lansat recent a treia ediție a raportului său cu privire la viitorul locurilor de muncă din perspectiva anului 2020. Conform raportului, pandemia COVID-19 va afecta mai mult de 85 de milioane de locuri de muncă până în 2025. Raportul a fost pregătit de WEF pe baza previziunilor liderilor de afaceri a peste 300 de firme cu prezență globală.

Principalele constatări ale raportului includ:

  • Ritmul adoptării tehnologiei este de așteptat să rămână neschimbat și se poate accelera în unele domenii. Adoptarea soluțiilor de cloud computing, big data și comerț electronic rămân priorități de prim rang pentru liderii de afaceri, urmând o tendință stabilită în anii precedenți. Cu toate acestea, a existat, de asemenea, o creștere semnificativă a interesului pentru criptare, roboți neumanoizi și inteligență artificială.
  • Automatizarea și împărțirea muncii între mașini și oameni vor fi motive majore pentru pierderea locurilor de muncă în următorii cinci ani. Automatizarea, în tandem cu recesiunea COVID-19, creează un scenariu de „dublă întrerupere” pentru lucrători. În plus față de întreruperea actuală de la blocarea indusă de pandemie și contracția economică, adoptarea tehnologiilor de către companii va transforma sarcinile, locurile de muncă și abilitățile până în 2025. 43% din companiile chestionate indică faptul că sunt pregătite să-și reducă forța de muncă din cauza integrării tehnologice, 41% intenționează să își extindă utilizarea contractorilor pentru activități specializate și 34% intenționează să își extindă forța de muncă datorită integrării tehnologice.
  • Conform raportului, angajatorii se așteaptă ca până în 2025, rolurile redundante să scadă de la 15,4% din forța de muncă la 9% (6,4% în scădere) și că profesiile emergente vor crește de la 7,8% la 13,5% (creștere de 5,7%) din baza totală a angajaților din respondenții companiei. Pe baza acestor cifre, se estimează că până în 2025, 85 de milioane de locuri de muncă pot fi deplasate printr-o schimbare a diviziunii muncii între oameni și mașini, în timp ce pot apărea 97 de milioane de roluri mai adaptate noii diviziuni a muncii între oameni, mașini și algoritmi.
  • Lacunele în materie de competențe continuă să fie mari, întrucât competențele cerute pentru toate locurile de muncă se schimbă în următorii cinci ani. Cele mai importante abilități și grupuri de abilități pe care angajatorii le văd în creștere din ce în ce mai mult în vigoare până în 2025 includ grupuri precum gândirea și analiza critică, precum și rezolvarea problemelor și abilități în auto-gestionare, cum ar fi învățarea activă, reziliența, toleranța la stres și flexibilitate. În medie, companiile estimează că aproximativ 40% dintre lucrători vor necesita recalificare de șase luni sau mai puțin și 94% dintre liderii de afaceri declară că se așteaptă ca angajații să acumuleze noi competențe la locul de muncă, o creștere bruscă de la 65% în 2018.
  • Optzeci și patru la sută dintre angajatori sunt pregătiți să digitalizeze rapid procesele de lucru, inclusiv o extindere semnificativă a muncii de la distanță – cu potențialul de a muta 44% din forța de muncă pentru a opera de la distanță. Pentru a aborda preocupările legate de productivitate și bunăstare, aproximativ o treime din toți angajatorii se așteaptă să ia măsuri și pentru a crea un sentiment de comunitate, conexiune și apartenență în rândul angajaților prin intermediul instrumentelor digitale și pentru a răspunde provocărilor legate de sonfort personal pe care le aduce trecerea la munca de la distanță.

Mai multe concluzii ale raportului le puteți citi aici, iar raportul integral este disponibil aici.